Lopettavan Stellan laulaja: Aion olla tiukka opettaja

Suosittu Stella-yhtye laittaa syksyllä pillit pussiin, mutta laulaja Marja Tahvanaisella riittää töitä.

Hiteistään Aamun kuiskaus, Piste ja Kuuntelija muistettava joensuulaisbändi Stella tiedotti helmikuussa lopettavansa. Kesän aikana bändi on keikkaillut vielä festareilla ja syyskuussa Stella vetää viimeiset keikkansa, missäs muuallakaan kuin Joensuussa. Kesä on laulaja Marja Tahvanaisen mukaan ollut täynnä riemua ja haikeutta.

– Kieltämättä kun loppu oikeasti jo häämöttää ja on käsin kosketeltavissa, niin haikeuttahan se aiheuttaa. Meillä on ollut bändin kanssa tällainen yhteinen elämän kesä.

Jäähyväiskeikkojen jälkeen bändi aikoo vielä yhdessä viettää lomaa ulkomailla.

– Aiomme jäähyväiskeikkojen jälkeen lähteä lomareissuun ja poistua reiluksi viikoksi Euroopasta. Jotenkin siinä saa tälle touhulle sen arvoisen päätöksen.

Vaikka syksy ja Stellan päätös tuo monille mukanaan suuria muutoksia, ei laulajan kuitenkaan tarvitse miettiä, että mitä hän syksyllä tekee. Ruotsin ja englannin opettajaksi vuodesta 2000 asti opiskellut Tahvanainen on saanut opettajan paikan Joensuusta. Tosin ehti hän välillä tehdä opettajan töitä myös Stellan ohella.

– Opinnot sujuivat siinä sivussa. Meillä oli välillä bändin kanssa pitkiä taukoja, niin ehdin suorittaa esimerkiksi harjoitteluja. Välillä työstimme levyjä Helsingissä ja minä sitten yöjunalla matkustin Joensuuhun. Yöllä tuli junassa tehtyä opiskeluhommia ja aamusta oli oltava opettamassa. Silloin varmasti näkyi naamasta, että väsytti, Tahvanainen nauraa.

Millainen opettaja aiot olla?

– Olen aika tiukka ja pidän kuria, mutta huumori on myös isossa roolissa. En kuitenkaan aio katsella sooloilua tai muuten löysäillä.

Syksyn uudelta elämänvaiheelta Marja odottaa ainakin vapaa-ajan lisääntymistä.

– Onhan se hienoa, että sitten voi ehkä oikeasti olla viikonloppuisin vapaalla. Toivottavasti pystyn myös tapaamaan enemmän ystäviäni ja sukulaisiani. Mieltä kaihertaa se, että ystävän häät ovat jääneet väliin keikkojen takia.

Stellasta laulaja jää kaipaamaan hyvää yhteishenkeä, reissaamista ja keikkoja. Sen sijaan hän ei jää kaipaamaan pitkiä treenejä. Bändin neljä miestä kun on tunnettuja siitä, että kappaleita viilataan pitkään ja hartaasti.

– Minulle olisi riittänyt lyhyempikin viilaaminen. Meillä on ollut välillä sellaisia 14 tunnin maratontreenejä, niitä ei jää kyllä ikävä. Onhan se kesähelteillä kellarissa soittaminen välillä vähän sellaista hampaat irvessä -meininkiä.

– Tämä on ollut uskomaton seikkailu, 11 vuotta on kuitenkin pitkä aika. Emme me tässä ihan rikki ole loppumisesta, vaan keskitymme nyt iloitsemaan hienosta ajasta, mitä olemme saaneet kokea.

Tahvanaisen syksyn suunnitelmista uutisoi ensimmäisenä Apu-lehti.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat