Muistatko legendaarisen kuvan Woodstockista? Tältä kuvan pariskunta näyttää nyt

17:14
Legendaarisesta Woodstockista on 50 vuotta.

Maailman tunnetuimmasta festivaalista, Woodstockista, on jo 50 vuotta. Festivaali keräsi aikanaan puoli miljoonaa kävijää ja huipensi aikanaan 1960-luvun hippiliikkeen. Moni muistaa festivaaleilla otetun ikonisen kuvan vilttiin kääriytyneistä rakastavaisista, mutta tiesitkö, että kuvan pariskunta on edelleen yhdessä? 

Woodstockin festivaaleilla otettiin vuonna 1969 kuva pariskunnasta ja otos nousi aikansa popkulttuurin ilmentymäksi. Merkkivuoden kunniaksi uutistoimisto Reuters kiinnostui pariskunnan tarinasta ja kyseli, mitä ikonisen kuvan parille kuuluu nyt. Kävi ilmi, että kuvan pariskunta, nykyisin jo 70-vuotiaat Nick ja Bobbi Ercoline, ovat edelleen yhdessä. He asuvat New Yorkin osavaltiossa, Catskillvuorilla. 

Tällaisella hetkellä ikoninen kuva otettiin 

Woodstockin livealbumin kanteen päätyneessä kuvassa Bobbi nojaa Nickiä vasten ja hänen kasvonsa ovat osittain viltin takana piilossa. Herkkä kuva on jäänyt osaksi popkulttuurin historiaa. 

Pariskunta kertoi Reutersille, etteivät oikeastaan muista tarkalleen valokuvaajan kuvanottohetkeä. Alkuperäisen kuvan otti Burk Uzzle. 

Tältä pariskunta näytti 50 vuotta sitten. Samantapainen kuva heistä päätyi Woodstockin livealbumin kanteen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Bobbi, joka oli kuvanottohetkellä laittanut kasvoilleen valtavat pilottiaurinkolasit, muistelee sunnuntaita, jolloin kuva otettiin. Se oli sunnuntai 17. elokuuta 1969. 

– Olimme juuri heränneet ja etsimme alueelta aamukahvia, mutta sitä ei löytynyt mistään. Tunnelma toi mieleen aamulla heräävät linnut – tunsin itseni rauhalliseksi, Bobbi kuvailee Reutersille. 

Pari oli seurustellut vasta kolmisen kuukautta festivaalin aikaan. Kun he vuosi myöhemmin huomasivat päätyneensä levyn kanteen, he eivät olleet uskoa näkemäänsä. 

Myöhemmin pari meni naimisiin 

Pari meni naimisiin vuonna 1971. He saivat kaksi lasta. Bobbi työskenteli kouluterveydenhoitajana ja Nick taas oli kirvesmies ennen eläköitymistään. 

Nyt, 50 vuotta myöhemmin, Bobbi muistelee edellleen Woodstockista sen rauhallisuutta. 

– Emme nähneet yhtään väkivaltaista välikohtausta ihmismäärästä huolimatta. Maailma tarvitsee enemmän Woodstockia. 

Lähteet: Reuters.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja