Muistatko, kun David Coulthard teki törkeän tempun Mika Häkkiselle? F1-sarja mehusteli tallikavereiden törmäyksillä

Sebastian Vettel, Charles Leclerc ja Brasilian GP. Sunnuntaina kirjoitettiin jälleen F1-historiaa, tallikavereiden keskinäisten kolareiden muodossa. Tämä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun saman tallin kuljettajat ovat olleet törmäyskurssilla. F1-sarja kokosi ”helmiä” kasaan vuosien varrelta.

Sunnuntain Brasilian GP:ssä Vettelin ja Leclercin kolari tapahtui sen jälkeen, kun turva-auto oli poistunut radalta. Tilanteessa Vettel yritti poimia sijoituksen takaisin Leclerciltä, joka oli ohittanut hänet hetkeä aiemmin.

Kyseinen kolari on F1:n sarjan listauksessa sijalla kahdeksan.

Tallikaverikolareiden kavalkadiin mahtuu myös yksi suomalaistapaus. Ei kuitenkaan niin, että syypää olisi löytynyt härmästä.

Vuonna 1999 Itävallan GP:ssä McLarenilla ajanut Mika Häkkinen johti joukkoja avauskierroksella, mutkaan kaksi tultaessa. Häkkisen tallikaveri David Coulthard lähestyi suomalaista sisäpuolelta. Häkkinen oli selvästi edellä, mutta Coulthard päätti silti yrittää ohitusta.

Suomalainen pyörähti ja tipahti koko joukon hännille.

– Hän teki virheen. Hän on aikuinen mies, ei minun tarvitse kohdella häntä kuin lasta, tuolloin McLarenin tallipäällikkönä toiminut Ron Dennis totesi kisan yhteydessä Coulthardin törkeästä tempusta.

Listan ykköspaikalta löytyvä kaksikko ei ole mikään yllätys. Kyseisessä kolarissa palataan vuoteen 1989, kun yksi tilanne ratkaisi lopullisesti maailmanmestarin nimen.

Video tallikaverikolareista näkyy alta (tai täältä):  


Lue myös:

    Uusimmat