Vettelille piikki entiseltä tallikaverilta: Auto ei lopu siihen, mihin kypärä loppuu

Viisi vuotta Sebastian Vettelin tallikaverina Red Bullilla ajanut Mark Webber tietää varsin hyvin, millaisiin kolareihin saksalaismestari on toisinaan taipuvainen.

Vettelin taistelu uran viidennestä maailmanmestaruudesta vaikeutui huomattavasti, kun hän kolaroi itsensä pihalle Singaporen GP:stä lähtökiihdytyksessä. Lewis Hamilton karkasi voittoon ja 28 pisteen MM-johtoon.

Ferrari-kuski sai kisaan huonon lähdön ja joutui avausmutkaan tultaessa Red Bullin Max Verstappenin ja tallikaverinsa Kimi Räikkösen haastamaksi. Vettel liikkui ajolinjallaan voimakkaasti vasemmalle, jolloin kolmikko osui yhteen.

FIA:n tuomaristo vapautti kaikki kuskit syytteistä, mutta fanien ja median yleinen näkemys oli, että Vettel oli pääsyyllinen tapaukseen.

Brittikanava Channel 4:llä kommentaattorina toimiva Webber heitti lähetyksessä osuvan kuitin Vettelille, jonka avaruudellinen hahmottamiskyky ei aina hänen mukaansa toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

– Joskus hän tuntuu unohtavan, että se kohta, josta hänen kypäränsä loppuu ei ole sama kohta, josta hänen autonsa loppuu, Webber piikitteli.

Webber tietää hyvin, mistä puhuu. Red Bull -kaksikon kuuluisimmassa yhteentörmäyksessä Istanbulissa vuonna 2010 Vettel leikkasi jyrkästi tallikaverinsa ajolinjalle aiheuttaen molempien keskeytyksen.

Tapaus oli tuossa vaiheessa ensimmäistä mestaruuttaan metsästäneelle tallille katastrofi, koska kaksoisvoiton sijaan Red Bull hukkasi 28 pistettä ja päästi McLarenin MM-sarjan kärkeen.

Vettel elehti vuoden 2010 kolarin jälkeen, että Webber oli tilanteesta päästään vialla. Red Bullin johto antoi moitteet tasaisesti kummallekin kuskille, mikä suututti Webberin pahanpäiväisesti.

Lue myös:

    Uusimmat