F1:ssä koettiin tilanne, joka nähtiin viimeksi yli 20 vuotta sitten – Mika Häkkiselle ajokieltoa, Verstappen liekkimeressä, katso nostalginen raportti!

Sunnuntain Brasilian GP:ssä nähtiin hyvin harvinaislaatuinen hetki, kun Pierre Gasly ja Carlos Sainz ylsivät kolmen parhaan joukkoon. Heille molemmille palkintopallipaikka oli F1-uran ensimmäinen. Viimeksi samainen tilanne ja lopputulos nähtiin vuonna 1994.

Ajankohta osuu kyseisen vuoden Saksan GP:hen, jolloin Ligierillä ajaneet Olivier Panis ja Eric Bernard olivat sijoilla kaksi ja kolme. Heille molemmille tämä oli ensimmäinen kerta, kun he olivat palkintopallilla F1-sarjassa.

Ja mikäs sen parempaa kuin nostalgia. Kyseinen vuoden 1994 Saksan GP oli melkoista draamaa täynnä.

Heti ensimmäisellä kierroksella nähtiin peräti kymmenen keskeytystä. Näiden joukossa oli myös Mika Häkkinen, joka osui yhteen toisen auton kanssa. Häkkinen päätyi vauhdilla seinään ja hänen kisansa päättyi siihen.

Häkkinen oli tulisilla hiilillä jo Hockenheimissa ajetun GP:n alla, sillä häntä uhkasi kilpailukielto. Tämä myös toteutui, kun kisan tuomaristo tulkitsi hänet syylliseksi kolariin. Häkkinen sai yhden kilpailun mittaisen osallistumiskiellon.

Dramaattisin hetki nähtiin kierroksella 15. Nykyään Red Bullilla ajavan Max Verstappenin isä Jos Verstappen päätyi hyvin vaarallisen tilanteen keskelle. Benettonilla ajanut Verstappen oli tullut varikolle, jossa hänen autoonsa laitettu bensaletku irtosi kesken kaiken. Letkusta lennähti runsaasti polttoainetta Verstappenin auton päälle.

Tämän jälkeen Verstappen ja varikkohenkilökunta olivat liekkimeren keskellä. Tilanteesta selvittiin onneksi muutamilla palovammoilla.

Vuoden 1994 Saksan GP:n voittoon ajoi Ferrarin Gerhard Berger.

Tulosruudun raportti kyseisen kisan tapahtumista näkyy jutun yläreunasta.