Muistathan tarkastaa talotekniikan! Säännöllinen tarkastus ja huolto lisäävät turvallisuutta

Omakotiasuja, tiedätkö kuinka usein ilmalämpöpumppu tulisi puhdistaa, entä ilmastointihormit nuohota? 

Pientalon omistajan tulee tuntea talonsa ja siellä sijaitsevat tekniset talolaitteet hyvin. Säännöllinen tarkastus ja huolto pitävät laitteet kunnossa ja ehkäisevät suurempia yllätyksiä. Lisäksi säännöllinen tarkastus lisää talon ja asukkaiden turvallisuutta.

Ilmastointihormit

Ilmastointihormit tulisi nuohota 8–10 vuoden välein.

Ilmanvaihtokone

Ilmanvaihtokoneen suodattimet kannattaa puhdistaa kerran kuukaudessa ja vaihtaa uusiin pari kertaa vuodessa. 

Kaasulaitteet

Tarkista kaasuletkun ja liitoskohtien tiiveyksien kunto vuosittain, letkun vaihtoväli on noin viisi vuotta. Paineensäädin tulee uusia noin 10 vuoden välein. Jos itse kaasulaitteessa on toimintahäiriö anna huolto ammattilaisen huoleksi.

Liesituuletin

Puhdista liesituulettimen suodatin vähintään 3 kuukauden välein.

Lämpöpumppu

Puhdista sisäyksikön suodatin kerran kuukaudessa. Pidä ulkoyksikkö puhtaana lehdistä ja pölystä. Anna ulkoyksikön huolto ammattilaisen tehtäväksi 2–4 vuoden välein.

Paloturvallisuus

Tarkista sammutusvälineistö ja palovaroittimet kerran vuodessa. Vie käsisammuttimet huoltoon viimeistään viiden vuoden välein. 

Savuhormit ja tulisijat

Tulisijojen hormit ja savupiiput tulisi nuohota kerran vuodessa. Rakennuksen omistajan tai haltijan velvollisuus on tilata säännöllinen nuohous.

Sähkölämmitys

Tarkkaile termostaattien toimintaa. 

Öljylämmitys

Öljypoltin on hyvä huoltaa parin vuoden välein. Öljypoltin tulisi nuohota samalla kun hormit nuohotaan, eli kerran vuodessa. Myös öljysäiliöön kannattaa kurkata kerran 10 vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat