Mainos

MTV3: Puolustusvoimille sata miljoonaa lisää vuodessa

Puolustusvoimien määrärahoja ollaan korottamassa pysyvästi vuosittain kaksi prosenttia. Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan on määrä hyväksyä tänään uusi turvallisuuspoliittinen selonteko, jossa esitetään roimaa korotusta puolustusmäärärahoihin.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen MTV:n uutisten tietojen mukaan puolustusmenoihin tulee yli kahden prosentin reaalinen tasokorotus. Inflaation huomioon ottaen menot kasvavat neljä prosenttia vuodessa, mikä vastaa yli sadan miljoonan vuosittaista korotusta.

Rahamäärä on kaksinkertainen verrattuna siihen summaan, jota eduskunnan turvallisuuspoliittinen seurantaryhmä esitti viime kesänä. MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan tasokorotus kirjattiin selontekoon kokoomuksen vaatimuksesta.

Nato-kanta säilyy

Ennakkotietojen mukaan lisää rahoitusta ovat saamassa myös sotilaallinen ja siviilikriisinhallinta. Puolustusvoimain reservin kokoa halutaan selonteossa sen sijaan supistaa. Puolustusbudjetin kasvu perustuu sotilasteknologian jatkuvaan kallistumiseen.

Selonteon teksti on määrä julkistaa puolenpäivän jälkeen. Yksi suuri kysymys selonteossa on etukäteen ollut Suomen Nato-kanta. Siihen ei ole tulossa muutoksia. Linja on jatkossakin se, että Suomi varaa mahdollisuuden liittyä sotilasliittoon halutessaan.

Nyt julkistettava selonteko voi olla lajinsa viimeinen, sillä selontekomenettelyä on vaadittu uudistettavaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.