Mainos

MTV3:n lukijat Niinistön palkka-alesta: Herra Resitentti näyttää nyt mallia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön toive pudottaa omaa palkkiotaan on kirvoittanut harvinaisen vilkkaan keskustelun MTV3 Uutisten verkkosivuilla.

Aiheeseen liittyvät jutut ovat keränneet satoja kommentteja ja pulina on ollut kovaa myös MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla. Juttuja on myös jaettu innokkaasti Facebookissa: perusuutinen aiheesta on jaettu kaikkiaan 7 000 kertaa.

MTV3 Uutiset kertoi eilen, että Niinistö haluaa tiputtaa omaa palkkiotaan viidenneksellä vuoden 2006 tasolle. Presidentti toimitti asiaa koskevan kirjelmän valtioneuvostolle viime perjantaina. Presidentin vuosipalkkio on nyt 160 000 euroa, josta se alenisi 126 000 euroon.

Suurimmassa osassa viesteissä palkkion alennus saa kannatusta.

Kyllä tuosta joutaakin pudottamaan. On sitä niin härskisti takavuosina korotettu. Tuohon pitää lisätä vielä kaikki edustuskulut sun muut jotka valtio maksaa.

Arvostettava teko presidentiltä. Omalla esimerkillä saa kummasti painoarvoa ja uskottavuutta, nimittäin todellista katetta puheille.

Populismia tai ei, kiitosta tuli

Tekoa moititaan osin myös populistiseksi. Useat muistuttivat, että viidenneksen palkanalennus presidentin tuloilla ei paljon ole. Lukijat ovatkin keskustelleet niin internet-sivujen kommenttipalstalla kuin Facebookissa siitä, oliko presidentin kirjelmä julkisuustemppu vai ei. Suurinta osaa ele kuitenkin miellyttää.

Jos tuo on nykykielellä POPULISMIA, niin toivottavasti pian populismi leviää.

Julkisuustemppu tai ei, tämä(kin) enemmän kuin koko kansan yhdistäjäpresidentti teki kummallakaan virkakaudellaan.

Siis AIVAN sama onko tämä populismia vai ei...eikö tämä olisi justiinsa sitä mitä täällä on toivottu? Herra Resitentti näyttää nyt mallia ja toivotaan että eduskunta seuraa perässä...jonkun oli tehtävä se aloite..

Niinistöhän nimenomaan puhui puheessaan että niiden tulisi nyt luopua liiasta joilla liikaa on. Tällä esimerkillään hän kannustaa kaikkia hyvätuloisia tulemaan mukaan, ei hän ole tarkoittanut että niiden ihmisten pitäisi alentaa jotka nytkään eivät tahdo toimeentulla.

Suomen talous ja kilpailukyky on ollut keskustelun aiheena jo pitkään. Monet lukijat kiittävätkin presidenttiä oikean suunnan ottamisesta. Nyt suurin osa lukijoista arvuuttelee, koska esimerkiksi yritysjohtajat tai muut suurituloiset lähtevät presidentin viitoittamalle tielle.

On se kiva nähdä kun kaikki johtajat ilmoittavat leikkaavansa palkkojaan, palkkioitaan ja muita etujaan 20 prosenttia. Jään odottelemaan koska ensimmäinen ilmoittautuu talkoisiin!

Siis, jos olisi haettu julkisuutta, niin hänhän olisi maininnut tuosta uudenvuoden puheessaan, mutta eipä kuulunut mitään. Ja päätös ei koske pelkästään hänen nykyistä palkkiotaan, vaan myös presidenttien eläkettä. Joka tapauksessa, nostan hattua päänavaukselle. Kuka on seuraava rohkea huipputuloinen, mahtaakohan kukaan uskaltaa...

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.