Mainos

EK:n Häkämies alensi omaa palkkaansa

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Ilpo Kokkila ja toimitusjohtaja Jyri Häkämies ovat valmiita alentamaan myös omaa palkkaansa.

Kokkila sanoo presidentti Sauli Niinistön aloitteen olevan tervetullut esimerkki ja tehokas keskustelunavaus.

– Olen tietysti valmis ihan mihin tahansa. Se on ihan selvä asia. Olen tietysti sellaisessa asemassa yhteiskunnassa, että olen huono esimerkki. Elämä on suosinut niin hyvin. Mutta mielelläni olen mukana tällaisessa asiassa, Kokkila sanoo.

Kokkila sanoo EK:n haluavan keskustella alennuksista muiden työmarkkinajärjestöjen kanssa. Alennusprosenteista on vielä liian aikaista puhua. Yleisenä linjana 20 prosenttia tuntuu Kokkilan mielestä suurelta.

Kokkila myönsi, että alennukset heikentäisivät ostovoimaa väliaikaisesti. Toisaalta ne myös parantaisivat kilpailukykyä.

– Ihan Intian tasolle ei kannata varmaan mennä, Intiassa matkaileva Kokkila sanoo.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies on jo sopinut palkkansa leikkaamisesta.

- Vajaa kuukausi sitten jätin korottamatta raamisopimuksen mukaista korotusta, joka olisi ollut kaksi prosenttia. Tänään sovin esimieheni kanssa, että leikkaan viisi prosenttia eli yhteensä seitsemän prosenttia on omakohtainen vastaantuloni tai mukanaolo, Häkämies kertoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

Ekonomisti: Palkka-ale tekisi ensin hallaa

Palkka-ale tekisi asiantuntijan mukaan pitkällä aikavälillä hyvää Suomen taloudelle. Nordean tutkimusjohtaja Aki Kangasharju sanoo, että aluksi palkka-ale syöksisi Suomen entistä pahempaan taantumaan. Kotimainen kysyntä supistuisi ja ostovoima hiipuisi.

Melko pian talous lähtisi kuitenkin elpymään, koska kilpailukyky paranisi ja vienti alkaisi vetää. Tällöin päästäisiin myös nykyistä parempiin työllisyyslukemiin, ekonomisti arvioi.

(MTV3 - STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 3.1.2013)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja