Mainos

Lyly: Miljoonakerholaiset palkkatalkoiden etunenään

Tasavallan presidentin halu leikata palkkaansa saa kiitosta SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyltä. Lyly pitää Sauli Niinistön päätöstä hyvänä esimerkkinä talouden ankeana aikana.

- Niinistö on tässä näyttänyt omaa esimerkkiään ja eduskuntakin näyttää seuraavan perästä. Se osoittaa hyvää tilannetajua tässä taloustilanteessa, Lyly toteaa.

Lylyn mielestä myös muiden suurituloisten tulisi lähteä mukaan palkkatalkoisiin.

- Miljoonakerhossa olevien yritysjohtajien pitäisi olla etunenässä näyttämässä esimerkkiä.

Palkat mukana kevään työmarkkinaneuvotteluissa

SAK:n Lyly pitää tarpeellisena kasvu- ja työllisyyssopimuksen solmimista. Hänen mukaansa sopimuksessa tulisi linjata talouskasvun eväät ja työvoimakustannusten kehitys.

- Heti alkuvuodesta olisi sovittava palkoista, verotuksesta ja myös eläkemaksuista siten, että niiden taso olisi kasvua ja työllisyyttä tukevalla linjalla parin vuoden ajan.

Työmarkkinajärjestöt neuvottelevat tammikuun ja helmikuun aikana pääosin työuriin liittyvistä asioista. Myöhemmin neuvotteluissa ovat mukana myös palkkakysymykset.

- Vaikutusta tulisi, jos pystyisimme nyt keväällä tekemään toimenpiteitä, joilla työmarkkinat ja talouspolitiikka toimisivat samaan suuntaan. Siinä ovat muun muassa palkkakysymykset ja työeläkemaksut mukana keskusteluissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.