Mainos

MTV3:n kysely: Kolme neljästä määräisi kymppiluokan pakolliseksi

Lähes kolme neljästä suomalaisesta pakottaisi nuoren kymppiluokalle, jos hänen tiedossaan ei ole työ- tai opiskelupaikkaa peruskoulun yhdeksännen luokan jälkeen.

MTV3 Uutiset kysyi suomalaisten mielipidettä siitä, pitäisikö niin sanottu kymppiluokka eli yhdeksännen jälkeen suoritettava ylimääräinen luokka säätää pakolliseksi, mikäli nuorella ei ole tiedossa työ- tai opiskelupaikkaa.

Lähes kolme neljästä on sitä mieltä, että pakollinen kymppiluokka olisi nuorelle hyväksi. Toisaalta lähes neljäsosa pitää pakkoa huonona ajatuksena.

MTV3:n teettämän kyselyn mukaan päävastuun nuoren patistamisesta jatko-opintojen pariin pitäisi kuulua kodille. Nuoren syrjäytymisriskin uskotaan kasvavan, jos joutenolo pitkittyy peruskoulun päättymisen jälkeen.

Yli puolet suomalaisista on sitä mieltä, että päävastuu nuoren elämän ohjauksesta peruskoulun jälkeen on kodilla. Nuoren vastuuta itsestään korostaa kolmannes vastaajista.

Kyselyyn osallistui yli 2 000 täysi-ikäistä suomalaista huhtikuun lopulla. Virhemarginaali on kolme prosenttia suuntaansa.

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) kertoi jo aiemmin kannattavansa oppivelvollisuuden ulottamista kymppiluokankin yli, täysi-ikäisyyteen eli 18 ikävuoteen asti.

(MTV3)

Katso Aaro Kajasteen juttu (Kymmenen uutiset 13.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.