Mainos

MTV vieraili vanhainkodin naisten hemmottelupäivässä: Pirkko, 86: "Ei mies aina ole se rohkeampi"

Helsingin Seniorisäätiön Mariankodissa juhlistettiin keskiviikkona naistenpäivää hemmottelemalla asukkaita meikkauksilla, hieronnoilla ja valokuvauksella. 86-vuotias Pirkko totesi, että "kyllä mies on ihan kiva olla olemassa", mutta paljon on muuttunut esimerkiksi neljässäkymmenessä vuodessa.

Helsingin Mariankodissa Pohjois-Haagassa vapaaehtoiset meikkasivat ja tarjosivat vaikkapa hierontaa ja valokuvausta. MTV kävi paikalla kysymyssä asukkaiden ajatuksia naiseudesta ja naisten asemasta. Moni Mariankodin väestä kärsii eritasoisista muistiongelmista, mutta kaikki näyttivät nauttivan perinteisen erikoispäivän tunnelmasta.

Vanhainkodissa on 134 asukasta, joista 129 on naisia.

– Jos jotain tapahtumia on, haluan aina osallistua, kertoo 86-vuotias Pirkko.

– Tämä on oikein mukava tällainen tilaisuus. Minäkin kun yksin asun, niin on mukavaa, että on ihmisiä ympärillä, arvioi juuri 100 vuotta täyttänyt Fanny.

Pirkko tappoi ankeriaan, kun mies ei kyennyt

Mariankotiin vasta jokin aika sitten muuttanut Pirkko katsoo, että nykyisin on jo vaikeaa erotella miesten ja naisten töitä.

– Tykkään, että nykynaiset pystyvät tekemään miesten töitä siinä missä miehetkin. Ei niitä avuttomia naisia niin hirveän paljon varmaan ole, jotka heittäytyvät sellaisiksi, että ei pysty muka tekemään, 86-vuotias arvioi nykyaikaa.

Miesten ja naisten eroista ja samankaltaisuuksista Pirkolle tulee mieleen venereissu Vesijärvellä.

– Veneeseen tuli ankerias. Mieheni meni perätuhdolle ja nosti jalat kippuraan eikä oikein osannut tehdä mitään. Ja arvaatkos kuka sen sitte tappoi? No minä, Pirkko muistelee.

– Se osoittaa sen, että ei mies aina ole se rohkea tai rohkeampi osapuoli. Kyllä varmasti nykynaiset ovat rohkeampia ja aloitekykyisempiä kuin vaikka 40 vuotta sitten, Pirkko jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.