MTV Uutisten Twitter-tilillä yli 100 000 seuraajaa – näin kurkistat kulissien taakse!

MTV Uutisten Twitter-tilillä meni eilen illalla 100 000 seuraajan raja rikki. MTV Uutiset näkyy myös monessa muussa sosiaalisen median kanavassa. 

Esimerkiksi MTV Uutisten Facebookissa seuraajia on 77 000. Keskustelu käy usein aktiivisena aiheiden alla, ja juttuja myös jaetaan ahkerasti. 

– Sosiaalinen media on erittäin merkittävä liikenteen tuoja MTV.fi:lle. Pyrimme siksi olemaan aktiivisesti läsnä kaikissa sosiaalisen median kanavissa, kehitämme uusia toimintatapoja ja arvostamme tätä kautta saatavaa palautetta, kertoo digitaalisten sisältöjen päätoimittaja Anu Kuistiala

Myös Instagramissa pääsee kurkistamaan uutisten kulissien taakse; jaamme siellä kuvia ja videoita sekä juttukeikoiltamme että uutishuoneelta ja ulkomaan aiheista. Instagramissa seuraajia on yli 5000. 

– Jos aihe tai sisältö ei toimi sosiaalisen median ympäristöissä, se ei todennäköisesti toimi lainkaan tai sen muoto on väärä. Siinä kohtaavat samaan aikaan suunnitelmallisuus ja reaktiokyky, sanoo MTV Uutisten toimituspäällikkö Karri Lehtiö

Uutta lukijakuntaa somen kautta

Lehtiön mukaan aihe ei löydä lukijoitaan, mikäli siihen ei löydetä tunnetta tai massoja yhdistävää tekijää. 

– Kaiken lähtökohtana on löytää ne ihmiset; on aivan sama mikä se alusta silloin on. Ja kun ne ihmiset tavoitetaan, pitää löytää tapa tehdä se uudestaan ja tunnistaa kävijän kiinnostus. Jos uutisoidaan silmät kiinni fiilispohjalta, voi samalla lähteä kotiin.

Sosiaalisen median kautta MTV Uutiset on löytänyt myös uutta lukijakuntaa:

– Vahvoja sidoksia kuluttajaan ei luoda helpolla. Passiivisia ja funktionaalisia käyttäjiä pitää palvella pitkään ja hyvin. Maikkari on myös löytänyt kadotettuna pidettyä nuorta käyttäjäkuntaa, Lehtiö sanoo. 

MTV:n muut osastot

MTV Uutisten lisäksi myös muilla MTV:n osastoilla on omia somekanavia. 

Myös näistä kannattaa tykätä ja seurata:

MTV Sää – sääennusteet, sääilmiöt, meteorologit

Huomenta Suomi – paras herätys arkiaamuisin jo 25 vuoden ajan

MTV Viihde – kiinnostavimmat viihdeuutiset ja henkilöjutut

MTV Lifestyle – tyyli, tunteet, hyvinvointi, koti, ruoka

MTV Sport – niputtaa yhteen kaiken MTV:n urheilusisällön

MTV – MTV-perheen koti, elämyksiä jo vuodesta 1957

Lue myös:

    Uusimmat