MTV Uutisten tieto: SDP:n Hussein al-Taeelle ei seuraamuksia kohutuista Facebook-viesteistä

6:54
SDP:n Hussein al-Taeelle ei seuraamuksia kohutuista Facebook-viesteistä.

SDP:n kansanedustaja Hussein Al-Taee välttyy seuraamuksilta kohussa, joka syntyi hänen vanhoista Facebook-kirjoituksistaan. 

Al-Taee antoi tänään selvityksen eduskuntaryhmälle, joka on koolla kesäkokouksessa Helsingissä. Keskustelua luonnehdittiin anteeksiantavaksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että al-Taee saa jatkaa eduskuntaryhmässä ja välttyy kaikilta seuraamuksilta, jotka eduskuntaryhmä olisi hänelle voinut antaa.

Myöhemmin tiedotustilaisuudessa selvisi, että SDP:n eduskuntaryhmä antoi ohjeistuksen al-Taeelle siitä, miten tämän tulee jatkossa kansanedustajana käyttäytyä. 

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan ryhmälle oli tärkeää, että al-Taee on sanoutunut irti vanhoista kirjoituksistaan ja pyytänyt niitä anteeksi.

Pyysi kirjoituksiaan anteeksi

Al-Taeen vanhat ja rasistisiksi luonnehditut Facebook-kirjoitukset nousivat kevään vaalien jälkeen julkisuuteen. Huhtikuun lopulla hän myönsi vuosien takaisten kirjoitusten olevan aitoja ja pyysi niitä anteeksi.

Kirjoituskohun jälkeen paljastui, että myös al-Taeen Linkedin-profiilissa oli virheitä tai puutteita.  Sen jälkeen hän jäi sairauslomalle, jolta palasi heinäkuun loppupuolella.

Muokattu juttua klo 13.51: Lisätty juttuun tieto siitä, että SDP:n eduskuntaryhmä antoi ohjeistuksen al-Taeelle siitä, miten tämän tulee jatkossa kansanedustajana käyttäytyä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja