MTV Uutisten tiedot: Tapahtumien avaamiselle esitetty päivämäärää – hallitus päättää aikataulusta keskiviikkona

Hallitus pohtii huomenna koronarajoitusten purkamisen aikataulua 0:25
Hallitus pohtii huomenna koronarajoitusten purkamisen aikataulua

Hallitus arvioi koronarajoitusten purkamisen aikataulua neuvotteluissaan Säätytalossa keskiviikkona. Neuvottelut alkavat kello 9.30.

Koronatilanne näyttää nyt lupaavalta ja pääministeri Sanna Marin (sd.) on sanonut haluavansa luopua rajoituksista tämän kuun aikana.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallituksessa on tavoitteena linjata huomisen neuvotteluissa päivämäärä, jolloin viimeistään kaikki kulttuuri-, tapahtuma- sekä liikunta- ja urheilutoiminta vapautetaan koronarajoituksista. Opetus- ja kulttuuriministeriön tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk.) allekirjoittamassa pohjaesityksessä esitetään MTV Uutisten tietojen mukaan tavoitteeksi 10. helmikuuta.

Lopullinen tavoitepäivämäärä syntyy koko hallituksen neuvottelujen tuloksena. Avaamisen todellinen aikataulu riippuu myös mahdollisten pykälämuutosten tekemisestä.

Koronapassi vastatuulessa

Myös koronapassi nousee neuvotteluissa esiin. Sen avulla ei ole enää voinut välttyä rajoituksilta viime viikkoina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei enää kannata rokote- tai koronapassia oikeastaan missään muodossa.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ei usko, että hallitus ottaisi koronapassiin eri kannan kuin THL.

– Silloin pitäisi olla todella vedenpitävät perustelut, en ole itse niitä ainakaan vielä löytänyt. Tässä on tärkeää pitää mielessä se, että rajoitusten pitää olla myös tehokkaita. Kun meillä on nyt virus, joka leviää riippumatta siitä, onko ihminen rokotettu vai ei, alkuperäinen koronapassin tavoite ei enää kaikilta osin täyty. Sen takia meillä on tässä juridinen ongelma, sanoo Henriksson MTV Uutisille.

THL:n kielteinen kanta koronapassiin on vain muutaman päivän vanha, joten hallitus ei ehkä vielä linjaa asiasta.

Ravintolarajoituksia lukuunottamatta päätösvalta rajoituksista on alueilla, mikä mutkistaa hallituksen linjausten toteutumista käytännössä.

Lue myös:

    Uusimmat