MTV Uutisten tiedot: Hallituksen odotetaan päättävän uusista rajarajoituksista ensi viikolla - Kiuru kertoo eilisten neuvottelujen annista kello 10 tiedotustilaisuudessa

LIVE
Pääset katsomaan tiedotustilaisuutta tästä.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallituksen eilisissä neuvotteluissa ei vielä päätetty uusista koronarajoituksista.

Hallituslähteestä arvioidaan, että päätöksiä tehdään todennäköisesti ensi viikon lopulla eilen linjattujen suuntaviivojen pohjalta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo eilisten neuvottelujen annista jo aiemmin ilmoitetussa kello 10 alkavassa sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotustilaisuudessa.

Rajapäätösten odotetaan olevan merkittävässä roolissa herkästi leviävän koronamuunnoksen torjunnassa. 

Esillä on ollut rajaliikenteen rajoittaminen niin, että vain välttämätön työmatkaliikenne sallittaisiin. Suomen kansalaisella on kuitenkin perustuslaillinen oikeus poistua Suomesta ja palata Suomeen. Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila pohti eilen Ylellä, voitaisiinko matkustajia velvoittaa esimerkiksi terveystarkastukseen.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kehotti eilen kuntia pitämään kiinni rajoitustoimista, vaikka koronatilanne on viime päivinä joillain alueilla parantunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja