Viikkojen tauko ohi: Hallitus kokoontuu koronaneuvottelemaan – koronapassi pääsee käsittelyyn

2:03
Tiistaina MTV Uutiset kertoi, että puolueet ovat valmiita muuttamaan koronastrategiaa

Hallitus palaa tänään torstaina neuvottelemaan Helsingin Säätytalolle usean viikon tauon jälkeen. Valtioneuvoston viestinnän mukaan hallitus käsittelee epidemiatilannetta ja epidemian hoidossa Suomessa käytetyn hybridistrategian päivittämistä.

Esillä on myös koronapassi, jota on väläytelty aiemmin käytettyjen koronarajoitusten korvaajaksi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) myös kertoi keskiviikkoiltana Ylellä, että Suomessa on tarkoitus aloittaa 12–15-vuotiaiden koronarokotukset. Asia on esillä valtioneuvostossa.

Marinin mukaan myös kiristyksiä rajoituksiin on luvassa. Valtioneuvosto keskustelee rajoituksista niin ikään huomisessa kokouksessaan.

– Mitään täyssulkuja ei ole tulossa, vaan kyse on anniskeluaikarajoista, aukioloaikarajoista, tietenkin turvavälien noudattamisesta ja asiakaspaikkamääristä eli ne välineet, jotka ovat lainsäädännössä tällä hetkellä. Ja kyllä niitä joudutaan ottamaan käyttöön, kun tautitilanne on osassa maata pahentunut.

Myös ensimmäistä kertaa moneen viikkoon sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät torstaina tiedotustilaisuuden koronatilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja