Mainos

MTV Uutisten Jussi Kärki: Tämä kuumentaa mieliä eduskunnan kevätkaudella – "Hallitus ei peru, mutta joutuu täsmentämään"

1:08

Valtiopäivien avajaisia vietetään tänään. Kevään istuntokauden kuuminta keskustelua käytäneen aktiivimallista, arvioin MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki.

Tämän vuoden valtiopäivät avataan virallisesti tänään Eduskuntatalossa. Avajaisjuhlallisuudet alkoivat puoliltapäivin juhlajumalanpalveluksella Helsingin Tuomiokirkossa, jossa saarnan piti Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo.

Iltapäivällä tasavallan presidentti Sauli Niinistö julistaa valtiopäivät avatuiksi. Eilen valittu eduskunnan puhemies Paula Risikko vastaa presidentin puheeseen eduskunnan puolesta.

Varsinaiset eduskuntaistunnot ja keskustelut alkavat huomenna. MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki arvioi aktiivimallin olevan kuumin puheenaihe eduskunnan kevätistuntokaudella.

– Hallitus joutuu täsmentämään aktiivimallia, mutta ei varmaan tule sitä perumaan. Keskustelua herättää varmasti myös aktiivimallin jatko, eli työttömän pitäisi joka viikko tehdä työhakemus. Veikkaan että siinä hallitus ottaa lusikan kauniiseen käteen, arvioi Kärki.

Hallitus tulee saamaan syliinsä myös kunta-alan palkkaneuvottelut, joissa haetaan rahaa lomarahojen leikkauksen kompensaatioon. Tämä maksaisi kunnille 300 miljoonaa euroa.

– Kunnilla ei ole tälläistä rahaa takataskussaan ja siksi tässä katseet kääntyvät hallituksen suuntaan. Ja sitten aika näyttää, että pystyvätkö he siihen vastaamaan, mutta se on aika tiukka paikka, jos poliitikot vedetään mukaan palkkakiistoihin, sanoo Kärki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.