Mainos

Laajasalo saarnasi eduskunnalle toivon siemenen kasvattamisesta: "Kuinka riidan ja tuhon siemenet eivät kasvaisi?"

Valtiopäivien avajaisjumalanpalveluksen saarnassa Helsingin piispa Teemu Laajasalo muistutti siitä, että hyvä ja paha lähtevät liikkeelle pienestä siemenestä.

– Sisällissodan muistovuotena on kysyttävä, kuinka sovinnon ja yhteyden siemenet kasvaisivat suureksi ja kuinka riidan, katkeruuden ja tuhon siemenet eivät kasvaisi, sanoi Laajasalo.

Laajasalon viittasi saarnassa Matteuksen evankeliumin kohtaan, jossa Jeesus vertaa Jumalan valtakuntaa sinapinsiemeneen, josta kasvaa puutarhan suurin puu.

– On vaikea löytää ja erottaa ne pienenpienet siemenet, joissa on hyvä kasvun potentiaali. On vaikea osata ravita kasvua oikein. On vaikea pitää sitkeät rikkaruohot loitolla. Mutta mahdollista se on. Siitä kertoo Suomen tarina. Ja siihen rohkaisee päivän evankeliumi. Pienestä voi tulla suuri – tämä on toivon lause, sanoi Laajasalo.

Laajasalo myös muistutti puheen ja kuulemisen puolesta, jotta voisimme tulla keskenämme ymmärretyksi. Laajasalon mielestä vääränlaisesta puheesta tai vääränlaisesta ymmärtämisestä syytetään helposti toistuvasti samoja ihmisiä tai ryhmiä.

– Itse olen kuitenkin taipuvainen uskomaan, että tämä on kyllä valitettavasti meitä kaikkia yhdistävä piirre, johon meissä kaikissa on siemen odottamassa, saarnasi Laajasalo.

Saarnassa ratkaisuksi Laajasalo tarjosi toivon siementä sekä pelon ja vihan siemenien vähentämistä, mutta myönsi, että tehtävä on vaativa.

– Silloin kun omassa tehtävässäsi rohkeus ei kanna, silloin kun omassa tehtävässäsi vastuu on liian suuri, silloin kun omassa tehtävässäsi epäonnistuminen on kohdalla – juuri silloin voit luottaa Kristuksen armoon. Siihen, että Jumalan silmissä keskeneräinen on jo valmis. Siihen, että Jumalan silmissä matkalla oleva on jo perillä. Siihen, että Jumalan silmissä pieni on jo suuri, saarnasi Laajasalo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.