Mainos

MTV Uutislive klo 15: Vertaislainat uusia pikavippejä?

MTV Uutislive klo 15 pureutuu tänään pikavippeihin ja vertaislainoihin.

Nopean rahoituksen markkinoille on viime aikoina ilmaantunut niin sanottuja vertaislainoja, joissa yksityinen sijoittaja lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle. Lainan hakija esittää tulotietonsa ja esittelee muutenkin elämäntilannettaan, minkä jälkeen lainaaja päättää, onko lainahakemus perusteltu.

Kuluttajavirasto on nyt herännyt  selvittämään mistä vertaislainoissa on kyse.

Pikavippifirmojen uusiin toimintatapoihin on puuttunut markkinaoikeus. Kun vippifirmoja laitettiin kuriin 50 prosentin korkokatolla, osa niistä keksi, että koron lisäksi lainaajan on otettava maksullinen takaus toisesta yhtiöstä. Menettelyä yritetään suitsia 100 000 uhkasakolla.

Pikavipeistä ja vertaislainoista MTV Uutislivessä Marjo Partion kanssa keskustelevat Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha A. Pantzar ja toimittaja Pekko Ylönen.

Aarnio-vyyhdin viimeisimmät käänteet

Syyttäjä hakee tänään lisäaikaa syytteen nostamiseksi Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota vastaan. Syyte oli tarkoitus nostaa huomenna. Helsingin käräjäoikeus käsittelee myös lähes vuoden ajan tutkintavankeudessa olleen Aarnion tutkintavankeuden jatkoa. Kaikkiaa 28 rikoksesta epäilty Aarnio puolestaan pyytää vapauttamistaan.

MTV Uutislivessä rikostoimittaja Jarkko Sipilä kertoo tapauksen käänteistä.

Aarnio-vyyhteen liittyen käräjäoikeudessa on esillä myös United Brotherhood -järjestön johtohahmon syyttennoston määräajan pidentäminen. Häntä epäillään törkeistä huumausainerikoksista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.