Pikavippien korot voivat tuplaantua tänään – tarkista lainaehtosi

Vakuudettomien kuluttajaluottojen väliaikainen matalammaksi määrätty korkokatto päättyi eilen. Muutos voi tarkoittaa pikavippien korkojen tuplaantumista.

Koronapandemian takia määrätty väliaikainen 10 prosentin korkokatto vakuudettomille kuluttajaluotoille on päättynyt. Tästä päivästä eteenpäin lainan korko saa olla lain mukaan enintään 20 prosenttia.

Muutos voi tarkoittaa monelle pikavipin ottajalle kovastikin kasvavaa maksuerää, varoittaa Kuluttajaliitto tiedotteessaan.

– Nyt kannattaa tarkistaa omasta lainasopimuksesta maininta korosta. Mikäli sopimusehdoissa sovittu korko on yli 10 prosenttia, lainan kulut mitä luultavimmin nousevat”, sanoo Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell.

Kuluttajaliitto vaatii, että vakuudettomien kuluttajaluottojen korkokattoa alennettaisiin pysyvästi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Suoramarkkinointi palaa

Tästä päivästä alkaen myös pikavippien väliaikainen suoramarkkinointikielto poistuu. Tämä ei miellytä Kuluttajaliittoa, joka on vaatinut rajoituksia luottojen mielikuvia hyödyntävään mainostamiseen.

– Mielikuvat korostavat lainan ottamisen helppoutta ja pahimmillaan luovat jopa aivan uusia käyttökohteita lainarahalle, Beurling-Pomoell sanoo

– Lainan saamisen nopeus tai vaivattomuus eivät ole hyviä syitä hankkia luottoa, vaan sen ottamista tulisi harkita tarkasti.

Lue myös:

    Uusimmat