Vinkkimiehet kävi Hyrylän murhapaikalla – puitavana myös poliisin tutkima miljoonapetos

15:29

MTV.fi:n Vinkkimiehet kertovat uudessa jaksossa Helsingin poliisin tutkinnassa olevasta jättimäisestä petosvyyhdistä. 

– Rahoitusyhtiöiltä, pikavippifirmoilta, kauppaliikkeiltä ja yksittäisiltä ihmisiltä on huijattu rahoitus- ja tilauspetoksilla yhteensä noin miljoona euroa ja summa saattaa vielä nousta. Tutkinnassa on myös identiteettivarkauksia, rikostoimittaja Pekka Lehtinen sanoo.

Vinkkimiehet kertovat videolla, miten epäillyt törkeät petokset ovat tapahtuneet kesän 2014 ja alkuvuoden 2016 välisenä aikana. Rikoksista epäiltyinä on kuultu yli kymmentä henkilöä. Heistä osa on ollut vangittuina. 

– Poliisin mukaan rikollista toimintaa on johdettu ammattimaisesti ja siinä on ollut piirteitä järjestäytyneestä ryhmästä, jossa jokaisella on ollut oma roolinsa. Epäillyt ovat 25-45 -vuotiaita suomalaisia miehiä.

Lisäksi Vinkkimiehet käyvät Hyrylän murhan tapahtumapaikalla. Vantaalainen perheenäiti surmattiin marraskuussa julmasti kymmenillä teräaseen iskuilla. Murhasta syytetty 34-vuotias mies passitettiin tällä viikolla mielentilatutkimukseen.

– Oikeudenkäynti oli todella raskas. Sen teki raskaaksi naisen kuoleman turhuus. Teko oli niin käsittämätön, murhaoikeudenkäyntiä seurannut rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä sanoo.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja