Mainos

MTV Uutislive klo 15: Talttuuko Ebola-epidemia USA:n avulla? Ukraina ja EU - yhteistyö tiivistyy

Länsi-Afrikkaa riivaava Ebola-epidemia ei osoita laantumisen merkkejä. Ebola-viruksen aiheuttamaan verenvuototautiin on tämän vuoden aikana kuollut ainakin 2400 ihmistä.

MTV Uutislivessä klo 15 keskustellaan tänään siitä, mitä ihmishenkien pelastamiseksi voidaan tehdä. Studioon Ripsa Koskinen-Papusen vieraaksi saapuu SPR:n ansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

Yhdysvallat on ilmoittanut lähettävänsä epidemia-alueelle 3000 sotilashenkilöä sekä asiantuntijoita, joiden tehtävänä on aloittaa terveydenhuoltokoulutus ja hygieniaohjelma Ebolan kukistamiseksi. Voidaanko Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa riehuva epidemia saada hallintaan?

Ukrainan kriisin käynnistänyt EU-sopimus vahvistetaan

Ukrainan ja Euroopan unionin välinen yhteistyösopimus on määrä vahvistaa tällä viikolla. Jo kesällä allekirjoitettu sopimus tarkoittaa Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon mukaan sitä, että maa siirtyy pois Venäjän valtapiiristä ja lähemmäksi Eurooppaa.

Sopimus on se sama, joka käynnisti mielenosoitukset Kiovassa Maidanin aukiolla marraskuussa 2013. Niistä alkanut tapahtumasarja on johtanut tilanteeseen, jossa Ukraina on nyt.

MTV Uutislivessä yhteistyösopimuksen merkitystä arvioi Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Kristi Raik. Mitä sopimus käytännössä tarkoittaa?

Saamme raportin myös Strasbourgista, missä kirjeenvaihtajamme Helena Petäistö on seurannut EU-parlamentin keskustelua ja äänestystä sopimuksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.