Mainos

MTV Uutiset Vihdissä: Pikkupojan ystävät toivat turmapaikalle riipaisevan muiston – vaaralliseen koulumatkaan vaadittu parannusta jo vuosia

1:21

MTV Uutiset tapasi Vihdin turmapaikalla surmansa saaneen kahdeksanvuotiaan pojan koulutovereita. Ystävät toivat tien varteen värikkään piirroksen, jota hallitsi iso sydän. Sydämen ylle pojat olivat kirjoittaneet ikävöivänsä ystäväänsä Eliasta.

Pojat kertoivat pelanneensa koulussa jalkapalloa mukavan ja tosi hyvän ystävänsä kanssa.

Toisen pojan kyynelehtivä äiti sanoi, että vanhemmat ovat vaatineet paikalle jo vuosia kevyen liikenteen väylää ja katuvaloja.

– Minäkin taistelin vuoden, että sain koulukyydin pojalleni, joka joutuu ylittämään vilkasliikenteisen Porintien päästäkseen kouluun. Kyyti oli kovan työn takana, toteaa liikuttunut äiti.

Äidin mukaan Vihdissä on todella paljon lapsia, jotka joutuvat kävelemään tien piennarta kouluun eivätkä saa kunnalta koulukyytiä.

Kaikkea muuta saa mutta ei ihmishenkiä

Turmapaikalle kynttilää tuoneen Heimo Halosen mukaan turmapaikka on erittäin vaarallinen jalankulkijoille.

– Tämä on tosi vaarallinen paikka kulkea ja tilanne vielä pahenee talvella, kun tässä on pilkkopimeää ja tie kapenee lumen vuoksi. Ei tässä ole mitään toivoa turvallisesta kulkemista jalkankulkijoilla tai näillä pienillä taapertajilla, harmittelee Halonen.

Halonen vaatiikin kovaäänisesti viimeistään tämän jälkeen monen muun vihtiläisen lailla paikalle kevyenliikenteen väylää.

– Nyt pitäisi kunnan päättäjien lyödä päät yhteen ja ottaa vakavasti tapahtunut. Pitääkö aina kuoleman kautta vasta tapahtua jotain?Näinhän se aina tapahtuu, toteaa Halonen lakonisesti.

Halonen muistuttaa lopuksi surullisesti, että kaikkea muuta saa, mutta ei ihmishenkiä.

0:52

Monet lapset kävelevät piennarta kouluun

Olkkalantien varressa asuu useita lapsiperheitä, jotka eivät saa koulukyytiä.

Tällä vilkasliikenteisellä tielläsallittu nopeus on 80 kilometriä tunnissa, joten auton ajaessa ohi jalankulkija joutuu voimakkaaseen imuun.

MTV Uutisten tapaamien vihtiläisten mukaan lapsi saa kyydin vasta, kun koulumatka on yli kolme kilometriä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.