MTV Tampereella: Suojatietä ylittänyt kuoli onnettomuudessa keskustassa – paikallisten mukaan liikenne keskustassa "villiä" ja "holtitonta"

3:41
Anna näki kuolonkolarin parvekkeeltaan. Katso haastattelu!

Tampereella sattui puoliltapäivin jalankulkijan hengen vaatinut liikenneturma. Poliisin mukaan iäkäs henkilö jäi kääntymässä olleen kuorma-auton alle Hämeenpuistossa sijaitsevassa risteyksessä. Hän kuoli turmapaikalle. Paikalliset kuvailevat liikennettä alueella villiksi ja holtittomaksi.

Turma ei ole ensimmäinen Hämeenpuiston ympäristössä, kertoo paikan päällä käynyt MTV Uutisten toimittaja Nina Malmberg.

– Vuosi sitten sadan metrin päässä nuori poika jäi kaivinkoneen alle ja loukkaantui vakavasti, Malmberg sanoo.

Tämänpäiväisen turman näki parvekkeeltaan onnettomuuspaikan lähellä asuva Anna.

– Se näytti tosi ikävältä. Olen todella pahoillani, että liikenteessä voi näin käydä, että jalankulkija voi suojatiellä jäädä alle ja menehtyä.

Liikenne turmakorttelissa "villiä"

Annan mukaan liikennejärjestelyt Tampereen keskustassa ovat olleet pitkään hankalat raitovaunuun liittyvien tietöiden vuoksi.

– Toivoisi, että autoilijat antaisivat liikkumisrauhan ja -turvan myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Kevyen liikenteen pitäisi myös pystyä Tampereen keskustassa toimimaan.

– Tällä hetkellä on aika villiä ja varsinkin tässä korttelissa on ollut pitkään vaikeuksia esimerkiksi sen suhteen, miten pyörätiet tukitaan pysäköimällä ja suojateitä ei kunnioiteta.

Poliisilla oli viime viikolla samassa risteyksessä poliisin suojateitä koskeva tehovalvonta, Anna kertoo.

– Siinä vaihdettiin muutama sana ongelmista tällä alueella ja poliisi totesi, että resursseja ei riitä riittävään valvontaan.

– Kyllä jokaisen autoilijan pitäisi kantaa oma vastuunsa siitä, miten keskustan liikenteessä ja liikenteessä ylipäätään toimitaan. Pyöräilijöillä ja jalankulkijoillakin pitäisi olla tilansa liikkua suojateillä ja jalkakäytävillä, niin iäkkäillä kuin lapsillakin, Anna summaa.

Katu pestiin turman jälkeen

Järkyttävää tapausta pysähtyivät kommentoimaan myös useat muut tamperelaiset.

Eräs haastateltava kuvaili Annan tavoin liikennettä Hämeenpuistossa todella holtittomaksi. Henkilön mukaan suojatietä ylittäessä pitää olla tarkkana turmapaikan alueella.

Iäkkäämpi nainen puolestaan oli nähnyt, kuinka turmapaikalle saapui pelastuslaitoksen autoja. Nainen ilmaisi myös pahoittelunsa kuolleen ja hänen omaistensa puolesta. 

Toinen kadunkulkija kertoi, että suojatielle on maalattu risti siihen paikkaan, missä kuollut makasi. Hänen mukaansa vainajaa saapui hakemaan musta auto, joka vaikutti ruumisautolta.

Neljäs kertoi nähneensä, kuinka katua pestiin puhtaaksi surullisen turman jälkeen.

Jalankulkijan päälle ajanutta ajoneuvoa silminnäkijät kuvailevat isoksi ja korkeaksi jakeluautoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja