MTV Uutiset vieraili Tolkienin opinahjossa – täällä legendaarinen kirjailija vietti aikaa ystäviensä kanssa

6:36
Videolla lisää Oxfordista sekä näyttelijöiden ja ohjaaja Karukosken kommentit punaiselta matolta.

MTV Uutiset vieraili Oxfordin yliopistolla, jossa Tolkien ystävineen vietti paljon Dome Karukosken uudessa elokuvassakin nähtäviä hetkiä.

Suomalaisohjaaja Dome Karukosken odotettu elämänkertaelokuva Tolkien sai vihdoin ensi-iltansa. MTV Uutiset teki vierailun Taru Sormusten Herrasta -kirjat kirjoittaneen J.R.R. Tolkienin entiseen opinahjoon, Oxfordin kuuluisaan yliopistoon, josta voi löytää elokuvassa nähtäviä lokaatioita.

Muun muassa kuuluisa Eagle and Child -pubi oli Tolkienin ja hänen ystäviensä kovassa käytössä. He keskustelivat taiteesta ja kirjallisuudesta pubissa aina tiistaisin ja torstaisin. Itse elokuvassa nähdään lukuisia vastaavia kohtauksia. Myös elokuvan päätähdet pääsivät Karukosken johdolla juomaan maljat kyseisessä pubissa.

– Se oli erityinen hetki. Me neljä poikaa otimme tuopit ja istuimme samassa kulmassa, missä nämä todelliset ihmiset istuivat. Skoolasimme heille ja se oli hieno hetki, elokuvassa Tolkienin ystävä Geoffreyta näytellyt Anthony Boyle kertoi MTV Uutisille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja