Mainos

Nelostiellä ruuhkaa ja vakavampi onnettomuus – MTV seurasi pääsiäisen menoliikennettä

1:21

MTV Uutiset seurasi pääsiäisen menoliikennettä hetki hetkeltä.

20.22:  Pääsiäisen menoliikenne sujui torstaina sutjakkaasti lukuun ottamatta Nelostietä Uudellamaalla, missä pienet onnettomuudet ruuhkauttivat liikenteen pahoin iltapäivällä. Paikoitellen liikenteen kulku jouduttiin katkaisemaan kokonaan ajoneuvojen siirtämisen takia.   Nelostiellä sattui iltapäivällä yhteensä neljä onnettomuutta Järvenpäässä, Keravalla ja Mäntsälässä. Vakavilta henkilövahingoilta onnettomuuksissa kuitenkin vältyttiin.   Pelastuslaitoksen mukaan ajo-olosuhteet Nelostiellä Uudellamaalla olivat hyvät, koska sää oli kuiva ja aurinkoinen. Onnettomuuksia saattoi selittää esimerkiksi kesänopeusrajoitusten voimaantulo, mikä on nostanut ajonopeuksia, pelastuslaitokselta arvioitiin.   Pohjoisempana Nelostiellä Joutsassa sattui iltapäivällä vakavampi onnettomuus, kun kahden henkilöauton nokkakolarissa kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti. Onnettomuus tapahtui väistämistilanteessa Nelostien ja Pertunmaantien risteyksessä.   Kolmostien ja valtatien 10:n risteystä Hämeenlinnan Hattelmalassa ruuhkautti illalla tukkirekan kaatuminen. Sastamalan Kiikassa liikennettä puolestaan vaikeutti illalla tiellä 44 ojaan suistunut säiliöauto.

20.00: Tukkirekka on kaatunut Kymppitien ja Kolmostien risteyksessä Hämeenlinnan Hattelmalassa. Liikenne Kymppitieltä Kolmostielle etelään on suljettu, samoin Kolmostieltä Lahti-Forssa-tielle.

19.07: Tiellä 44 Sastamalassa suistui rekka ojaan kello 18.11, tiedottaa poliisi. Onnettomuuspaikka on tien 12 ja Kiikan keskustan välillä. Tie 44 on onnettomuuspaikan kohdalta poikki useita tunteja. Henkilövahinkoja ei sattunut.

17.46: Peltikolarit ovat ruuhkauttaneet Nelostietä Uudellamaalla. Onnettomuuksia on sattunut iltapäivän mittaan Järvenpäässä, Keravalla ja Mäntsälässä. Pelastuslaitoksen mukaan Nelostien neljässä onnettomuudessa on vältytty vakavilta henkilövahingoilta, mutta liikenne on ruuhkautunut pahoin. Paikoitellen liikenne on jouduttu katkaisemaan kokonaan.

17.44: Neljä ihmistä on loukkaantunut kahden auton kolarissa Joutsan kohdalla Nelostiellä. Toista autoista yksin kuljettanut mies on loukkaantunut vakavasti, samoin toisessa autossa matkustajana takapenkillä ollut nainen.

17:28 Lahdentiellä on sattunut kolari Keravan liittymän kohdalla. Kuvan paikalta lähetti MTV Uutisten lukija.

11:59 Poliisi arvioi tiedotteessaan pääsiäisen menoliikenteen olevan vilkkainta kiirastorstaina ja pitkänäperjantaina. 

– Talvirenkaita ei kannata vielä vaihtaa pois, sillä tiet voivat olla liukkaita myös etelässä mahdollisten yöpakkasten sekä lumi- ja räntäsateiden vuoksi, poliisi tiedottaa. 

Liikenneviraston arvion mukaan pääsiäisen menoliikenteen vilkkain päivä on kiirastorstai, jolloin liikennettä on runsaasti etenkin kello 13 ja 19 välillä. Myös pitkäperjantaina liikennettä on normaalia perjantaita enemmän kello 9 ja 14 välillä, pohjoisessa myöhemminkin illalla. Torstain ja perjantain vilkkaimpina tunteina liikenne voi jonoutua.

Pääkaupunkiseudun menoliikenne suuntautuu pääosin pohjoiseen kolmos- ja nelosteille. Valtatiellä 3 Tampereelle, valtatiellä 4 Lahden ja Jyväskylä kautta Ouluun ja Kemiin sekä valtatiellä 5 Heinolasta Varkauteen liikennettä arvioidaan olevan normaalia enemmän. Vastaavat tiejaksot ovat vilkasliikenteisimmät myös paluuliikenteessä sunnuntaina 16.4. ja maanantaina 17.4. Paluuliikennettä on eniten toisena pääsiäispäivänä, eli maanantaina 17.4. kello 12 ja 20 välillä.

11:54 Hätäkeskuslaitos muistuttaa, että auttamisvelvollisuus koskee kaikkia.

11:52 STT kertoo, että ruokakaupat ovat jälleen laajasti auki läpi pääsiäispyhien, ja asiakasmäärän odotetaan kasvavan viime vuodesta. Keskon K-Supermarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki uskoo, että asiakkaita riittää edellistä pääsiäistä enemmän, koska kaupan laajentuneisiin aukioloaikoihin on jo totuttu.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.