MTV seurasi liikennetilannetta: Turunväylän turmapaikalla molemmat kaistat avattu liikenteelle – lue, millainen vaarallinen liikennepäivä oli

3:41
Katso, miten rekka oli suistunut Hämeenlinnanväylällä päivällä!

Ajokeli on osassa maata huono koko päivän pöllyävän lumen vuoksi.

Kovin lumisade on meteorologi Pekka Poudan mukaan kapealla vyöhykkeellä, joka ulottuu Tampere–Helsinki-linjan itäpuolelle. Sade painuu päivän mittaan etelään ja lounaaseen. Vaasan seudulla enin sade alkaa olla ohitse.

MTV Uutiset seurasi liikennetilannetta tässä artikkelissa.

00.14: Seuranta on päättynyt.

23.44: Ennen seurannan päättymistä poliisin muistutus: Haastavissa keliolosuhteissa tulisi unohtaa kiire ja muistaa maltin lisäksi riittävä turvaväli edessä ajavaan. Liikkeelle lähtiessä tulee varmistua siitä, että ajovalot eivät ole lumen peitossa. Lisäksi tulee muistaa erikseen kytkeä ajovalot päälle, takavalottomien päivävalojen sijasta. Myös sumutakavaloa on syytä käyttää. 

23.38: Helsingin pelastuslaitos kertoi hieman ennen iltayhdeksää huonosta ajokelistä johtuneen yleisen vaaratilanteen olevan ohitse. Pelastuslaitos antoi aiemmin tänään vaaratiedotteen erittäin huonosta ajokelistä. Iltapäivään mennessä oli pelastuslaitoksen mukaan tapahtunut lukuisia liikenneonnettomuuksia huonon ajokelin takia.

19.45: Espoon Turunväylän turmapaikalla molemmat kaistat on nyt avattu liikenteelle. Helsingin suuntaan ajettaessa tien oikeaan laitaan jäi vielä yksi raskas ajoneuvo. Poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä osallisten kanssa. Osallisten suuren lukumäärän vuoksi tutkinta kestää pitkään. Osalliset voivat olla jo nyt yhteydessä omaan vakuutusyhtiöönsä.

19.03: Espoon Turunväylän tieliikenneonnettomuuden syynä olivat aivan liian suuret tilannenopeudet keliin ja näkyvyyteen nähden, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos tiedotteessaan.

Onnettomuudessa oli osallisena useita kymmeniä ajoneuvoja, mukaan lukien rekka-autoja ja muuta raskasta kalustoa.

17.44: Tammelassa Portaantiellä, venesillan kohdalla on sattunut kahden henkilöauton nokkakolari, kertoo pelastuslaitos. Autoissa on ollut kolme ihmistä, joista kaksi kuljetettu jatkotutkimuksiin. Pelastuslaitos ohjaa liikennettä.

17.16: Jokioisilla Valtatie kahdella Latovainion kohdalla puoliperävaunurekka ajautui ulos tieltä ja kaatui. Kuljettaja pääsi itse ulos. Pelastuslaitos ohjaa liikennettä.

17.00: Poliisin mukaan Espoossa Turunväylällä sattuneessa joukkokolarissa loukkaantui poliisin tietojen mukaan noin kymmenen ihmistä. 

16.58: MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Vantaalla Hämeenlinnanväylällä sillalta alas suistuneen rekan kuljettaja on saatu ulos rekasta ja hänet on toimitettu sairaalahoitoon.

16.24: Vantaalla Hämeenlinnanväylällä sillalta alas suistuneen rekan kuljettaja on edelleen puristuksissa autossa, Itä-Uudenmaan poliisista kerrottiin STT:lle kolmen jälkeen iltapäivällä.

Kuljettaja on vakavasti loukkaantunut, mutta edelleen hengissä, kertoo komisario Jarmo Ojala. Ojalan mukaan kolmen aikaan arvioitiin, että kuljettajan ulos saamisessa menisi vielä noin kaksi tuntia.

Ilmoitus kolarista tuli pelastuslaitokselle ennen puolta kahtatoista aamupäivällä. Onnettomuuspaikka on Martinlaakson liittymästä noin 300 metriä Helsinkiin päin.

20.33: Helsingin pelastuslaitos on purkanut erittäin huonon ajokelin vuoksi aiemmin annetun vaaratiedotteen. Vaara ohi -tiedote luettiin hetki sitten radiossa.

16.22: Turunväylällä tapahtuneen suuren kolarin pelastustyöt ovat ohi. Raivaustyöt jatkuvat kahden raskaan ajoneuvon siirtämisellä. Raivaustyöt kestävät arviolta vielä ainakin kahden tunnin ajan.

16.11: Turunväylällä ensimmäisenä paikalta hinataan pois henkilöautoja. Turun suuntaan tietä ei kuitenkaan saada vielä auki, koska rekan nuppi makaa Turkuun johtavilla kaistoilla. Poliisi suosittelee edelleen kiertoteiden käyttämistä.

16.00: Itä-Uudenmaan poliisin mukaan tehtävä Hämeenlinnanväylän onnettomuuspaikalla on edelleen kesken. Poliisi ohjaa liikennettä kierototietä Martinlaakson ja Kaivokselan välillä. Kyseessä ovat etelään menevät kaistat. Haittaa liikenteelle on vielä ainakin parin tunnin ajan. Rekka suistui aiemmin tänään alas sillalta tapahtumapaikalla.

15.40: Etelä-Pohjanmaalla Lapualla on tapahtunut kolmen henkilöauton kolari, jossa loukkaantui kolme ihmistä.

15.37: Helsingin pelastuslaitos on antanut vaaratiedotteen ajokelistä. Pelastuslaitos kehottaa autoilijoita välttämään turhaa liikkumista autoilla, hiljentämään ajotahtia ja muistamaan turvavälit liikenteessä.

15.31: Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan onnettomuuspaikan raivaus on aloitettu, mutta se vie aikaa. Yksi täysperävaunurekka on poikittain kaistojen välissä. Paikalle on tilattu hinausnosturi, joka auttaa rekan siirtämisessä.

15.14: Poliisin mukaan Turunväylää voi ajaa Kehä 3:lle asti Turusta tultaessa. Helsingistä kohti Turkua ajettaessa ei pääse eteenpäin Nihtisillan jälkeen.

Kehä 3:lta sen sijaan voi liittyä Turunväylälle kohti Turkua. Myös Länsiväylän ja Kirkkonummen kautta Turun suuntaan liikenne kulkee normaalisti.

14.52: Länsi-Uudenmaan poliisi kehottaa ihmisiä ajamaan töistä kotiinsa jotain muuta reittiä kuin Turunväylää pitkin. 

1:05
Lumikaaos aiheutti kolarisumia pitkin pääkaupunkiseutua – tämän näköinen kaaos on tällä hetkellä valtateillä käynnissä.

14.45: Poliisin mukaan Espoossa Turunväylällä tapahtuneessa laajassa kolarissa on tapahtunut henkilövahinkoja. Tiedot loukkaantuneista tarkentuvat tilanteen selvittelyn edessä. Pysähdyksissä olevaa liikennettä on ohjattu sivuteille.

14.21: Lumisade on vaikeuttanut myös raitiovaunuliikennettä. Töölössä liikenne keskeytyi hetkeksi raitiovaunun pudottua kiskoilta. 

14.10: Myös Tuusulanväylällä liikenne on MTV Uutisten tietojen mukaan poikki molempiin suuntiin.

13.59: Espoossa Turunväylällä Ikean kohdalla on tapahtunut usean henkilö- ja kuorma-auton peräänajo. 

Liikenne Turunväylällä on täysin poikki. Poliisi pyytää välttämään ajamista Turunväylällä sekä Turun että Helsingin suuntaan. Turun suuntaan menevä liikenne ohjataan alas Tuomarilan rampista.

Poliisin mukaan kolarissa on osallisena kymmeniä autoja. 

13.44: Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa edelleen huononevasta ajokelistä. Kyseisellä poliisilaitoksella on ollut tänään jo 30 liikenteestä johtuvaa tehtävää, joista suurin osa on ollut Vantaalla muun muassa Kehä III:lla.

Poliisin mukaan kehätie on aivan jäässä. Autoilijoita kehotetaan välttämään pääväyliä ja autoilua, jos se on mahdollista.

13.40: Rekka on törmännyt suhteellisen kevyesti henkilöauton perään Valtatiellä 3 Sääksjärven liittymästä Tampereen suuntaan, pohjoiseen menevillä kaistoilla. Osallisina kaksi henkilöautoa ja rekka. Ei loukkaantuneita. Pelastuslaitos ohjaa liikennettä.

13.01: Erittäin huonon ajokelin takia Hämeen poliisin alueella on ollut Hollolan onnettomuuden lisäksi useita pienempiä peltikolareita ja suistumisia. 

Poliisi kehottaa pitämään kunnolliset turvavälit ja ajonopeuden maltillisena.  

r

12.17: Vantaalla Hämeenlinnanväylällä rekka on suistunut alas sillalta, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä. Onnettomuudessa on poliisin mukaan osallisena myös kaksi henkilöautoa.

Onnettomuuspaikka on Martinlaakson liittymästä noin 300 metriä Helsinkiin päin. Kolmostie on onnettomuuspaikan kohdalla poikki ja poliisi ohjaa liikennettä.

11.18: Poliisi pyytää autoilijoita välttämään Hollolan onnettomuuspaikkaa eli Sairakkalan ja Tenhiälän väliä. Poliisin mukaan osallisina olleita on  viety tarkistettavaksi Päijät-Hämeen keskussairaalaan.

10.57: Hämeen poliisista kerrotaan MTV Uutisille, että tapahtumapaikalla on ollut "pyryttävä eli huono ajokeli".

10.42: Hollolassa Tampereentiellä on sattunut usean ajoneuvon liikenneonnettomuus.

Päivystävän palomestarin Juha Lahtisen mukaan tarkempi onnettomuuspaikka on Kastarintien risteys.

– Tässä on kaksi (puolustusvoimien) maastokuorma-autoa, yksi rekka, yksi tyhjä linja-auto ja kaksi henkilöautoa osallisina, Lahtinen kertoo MTV Uutisille.

Yhteensä osallisena oli seitsemän ihmistä. Lahtinen ei arvioi sen enempää ihmisten kuntoa, mutta kertoo heidän olevan elossa.

8.41: Helsingin poliisi varoittaa, että lumisade on pöllyävää. Lisäksi etenkin rampit ovat liukkaita. 

– Poliisin vahva suositus: Varovaisuutta, poliisi tviittaa huutomerkin kera. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

8.29: Helsingin seudun liikenteen (HSL) nettisivujen mukaan yksittäisiä bussivuoroja on peruttu tänäaamuna. Lisäksi yksi bussi numero 54 on ollut myöhässä Kehä ykkösellä sattuneen onnettomuuden vuoksi.

Lähijuna- tai ratikkaliikenteestä ei ole nettisivujen mukaan häiriöitä. 

8.00: Tieliikennekeskuksien mukaan pahin liikennetilanne on tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla.

– Lumi pöllyää, paikoin liukasta, mutta pääteistä läheskään kaikki ei ole älyttömän liukkaita, kertoo Jarno Nyholm Helsingin tieliikennekeskuksesta.

Pelti on rytissyt ympäri pääkaupunkiseutua, mutta suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty.

– Peltikolareita on sattunut Kehä kolmosella, Nelostiellä, Kolmostiellä, Kehä ykkösellä, mutta tällaisia peltikolareita, ei mitään suurempaa rytinää ollut.

Pelastuslaitoksen tiedotteiden mukaan Hämeenlinnanväylällä sattui aamulla viiden auton ketjukolari. Kehä ykkösellä puolestaan Tuusulanväylällä kahden auton peräänajo. 

Kolareista ei ole ollut merkittävää haittaa liikenteelle.

– Kun ovat olleet pieniä peltikolareita, niin ne saadaan selvitettyä suht nopeasti, Nyholm tiivistää.

Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että liikennetilanne on rauhallinen, vaikka ajokeli on haastava.

Tampereen keskuksen alueelle kuuluu suuri osa Suomesta, sillä se vastaa liikenteenhallinnasta Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakuntien alueilla. Öisin vastuualueeseen kuuluu myös Kainuu ja Lappi.

– Ihan normaali liikenne näyttää olevan, ei mitään ihmeellistä. Työmatkalaiset näyttävät olevan menossa töihin, toteaa Jori Hildén Tampereen liikennekeskuksesta.  

– Ajokeli on huono, kun pöllyävä lumi haittaa näkyvyyttä. Se jatkuu etelässä koko päivän ennusteen mukaan, hän jatkaa. 

Nyholm myös kertoo, että tieliikennekeskus saa tiedon vain niistä tapauksista, jotka vaikuttavat liikenteeseen.

Turun liikennekeskuksesta kerrottiin, että tienpäällä on normaali talvikeli eikä onnettomuuksia ole sattunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja