Mainos

MTV Uutiset Pariisissa – "Poliisi tarvitsee järeämpiä keinoja terroristeja vastaan"

Lastenkaruselli pyörii, ja kylmien päivien jälkeen kevätaurinko lämmittää taas Pariisin kaupungintalon edustaa. Renessanssityylisen rakennuksen edustalla on mielenosoitus, jonka monella osallistujalla on samanlainen univormu. Poliisit.

Torstai-illan isku Champs-Elyséellä oli muistutus poliisin työn vaaroista. Jos kaduilla näkee raskasta aseistusta, niitä kantavat sotilaat.

Joillakin on selässään sana cible, maalitaulu, ja maalitaulun kuva.

Pieniä Ranskan lippuja näkyy luotiliivien välissä ja käsissä.

– Pariisilaiset eivät saa olla vain maksajina, heidän täytyy saada myös suojelua, sanoo MTV:n uutisille Pariisin kaupungilla turvallisuustarkastajana työtä tekevä Jean-Paul Grobin.

Hänen mukaansa poliisilla on kyllä kyky turvata kaupunkilaisia monenlaista rikollisuutta vastaan, mutta terroristeja vastaan poliisi tarvitsee järeämpiä keinoja.

Hän ei ole ainoa, joka osoittaa sanansa nykyiselle pormestarille Anne Hidalgolle.

– Asia yksi, vaadimme parempia oikeudellisia keinoja ja toisekseen tehokkaampia aseita terroristeja vastaan, sanoo luotiliiviin pukeutunut poliisi Hakim pienen suostuttelun jälkeen. Hän halusi kertoa vain etunimensä, kaiken varalta.

– Me (poliisit) olemme itse maalitauluja, miten voimme edes suojella ranskalaisia?

2:51

Joidenkin korttelien päässä Kaupungintalolta, Tasavallan aukiolla nuoret skeittaavat, pelaavat jalkapalloa, joku temppupyöräilee. Turistit ja myös kaupunkilaiset nauttivat lämmöstä.

Isoista parruista rakennetulla puistonpenkillä istuu kuusikymppisen näköinen Philippe. Hän asuu muutaman korttelin päässä konserttisali Bataclanin vieressä. Nimen tietävät vuoden 2015 marraskuun jälkeen nekin, jotka eivät siellä ikinä käy.

– Asun Bataclanin vieressä. Olin terrori-iskujen aikaan kadulla. Olin sokissa, sokkitilassa, hän sanoo rauhallisesti.

– Uskon että (äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman ehdokas) Marine Le Pen hyötyy tästä sunnuntain äänestyksessä, sanoo Philippe, joka ei vaikuta hänen kannattajaltaan.

– Turvattomuudentunne ja yleinen ilmapiiri, Philippe toteaa syitä hänen kannatuksensa nousulle.

Tunnetko itse itsesi turvattomaksi?

– Sitä on kaikkialla, iskuja on Ruotsissa, Britanniassa ja nyt viimeksi Saksassa, ja Ranska on erityisesti kohteena, hän sanoo.

Elämän pitää jatkua, mutta se on kuitenkin muuttunut, hän pohtii.

Hänelle terrorismi tuli hyvin lähelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.