MTV Uutiset paikalla: Norjassa lumivyöryn alle jääneet yritetään löytää tänään entistä suuremman etsintäjoukon avulla – mukana myös lumivyörykoira

Norjassa Tamokdalenin alueella etsinnät lumivyöryssä kadonneiden uhrien löytämiseksi jatkuvat 1:30

Norjassa lumivyöryn alle jääneiden uhrien etsintöjä jatketaan tänään. Yksi neljästä lumivyöryn alle jääneestä löydettiin eilen, mutta kolme on yhä kadoksissa. 

Norjassa Tamokdalenin alueella on käynnistetty uudet etsinnät lumivyöryssä kadonneiden uhrien löytämiseksi. Aiemmin päivällä Norjan yleisradioyhtiö NRK ilmoitti, että kahden uhrin sijainti on onnistuttu paikantamaan tarkasti.

Viranomaiset eivät ole suostuneet vahvistamaan MTV Uutisille, kuka uhreista löydettiin eilen.

Vuorelle on tänään lähtenyt helikopterikyydillä aiempia päiviä suurempi etsintäjoukko, johon kuuluu muun muassa lumivyörykoira.

MTV Uutisten paikalla oleva avustaja Roosa Pelkonen kertoo, että 21 pelastusjoukkoihin kuuluvaa henkilöä on jo kuljetettu vuorenrinteelle. Tromssan poliisin mukaan työt lumivyöryalueella ovat edenneet hyvin.

Etsintöihin on osallistunut Norjan poliisin lisäksi esimerkiksi Punaisen Ristin ja puolustusvoimien pelastajia.

Sääolosuhteet vaikeuttaneet etsintöjä

Neljän hengen hiihtäjäryhmä katosi kaksi viikkoa sitten Tamokdalenin alueella. Joukossa oli kolme suomalaismiestä ja ruotsalainen nainen. Hälytyksen hiihtäjien katoamisesta teki ryhmän viides jäsen, joka kääntyi takaisin ennen muiden katoamista.

Etsinnät keskeytettiin eilen iltapäivällä sääolosuhteiden takia, mutta Norjan poliisi kertoi tulevan sään näyttävän etsintöjä ajatellen suotuisammalta. Uusia lumivyöryjä on yritetty ehkäistä muun muassa alueella tehdyillä räjäytyksillä.  

Lue myös:

    Uusimmat