MTV Urheilun tiedot: Yllätysnimi vahvoilla Olympiakomitean toimitusjohtajaksi

Suomen Olympiakomitean uuden toimitusjohtajan valinta on loppusuoralla. Yksi vahvimmista ehdokkaista vaikutusvaltaiseen pestiin on MTV Urheilun tietojen mukaan yllätysnimi Taina Susiluoto.

Olympiakomitean nykyinen toimitusjohtaja Mikko Salonen ilmoitti helmikuun alussa, että hän jättää tehtävänsä kesäkuun lopussa. Toimitusjohtajan virka meni avoimeen hakuun, joka päättyi muutamaa viikkoa myöhemmin.

Nyt nimitys on lähellä ja loppusuoralla on MTV Urheilun tietojen mukaan enää kolme nimeä, joista Olympiakomitean kannalta houkuttelevin ehdokas on Elinkeinoelämän keskusliiton johtoryhmän jäsen Taina Susiluoto.

Susiluoto on koulutukseltaan juristi ja hän on toiminut lähes kahdenkymmenen vuoden ajan virkamiestehtävissä. EK:ssa hän aloitti johtajana reilut neljä vuotta sitten, missä hänen vastuualueellaan ovat myös HR-johtajan tehtävät.

Viime vuoden keväästä lähtien Susiluoto on istunut Olympiakomitean markkinointiyhtiön hallituksessa. Suomen Olympiakomitea Markkinointi Oy toimii Suomen Olympiakomitea ry:n alla. Yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja ovat samat henkilöt kuin yhdistyksen puolella – eli tällä hetkellä Mikko Salonen ja Jan Vapaavuori.

Juttu jatkuu videon alla. 

Jan Vapaavuori vastasi Lehtimäki-kohun avoimiin kysymyksiin – Tulosruutu niputti vaiheikkaan tapauksen 3:29
Jan Vapaavuori vastasi Lehtimäki-kohun avoimiin kysymyksiin – näin Tulosruutu niputti vaiheikkaan tapauksen 31. maaliskuuta.

Susiluoto on innokas taekwondon harrastaja, mutta muuten hänellä ei ole mainittavaa urheilutaustaa. Hän kuuluu EK:n kokoomustaustaisen toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen lähipiiriin.

Muiksi ehdokkaiksi toimitusjohtajan pestiin on väläytelty tiede- ja kulttuuriministerin valtiosihteeriä Tuomo Puumalaa sekä Olympiakomiteaan sulautetun Valo-urheilujärjestön entistä puheenjohtajaa Petteri Kilpistä.

Ilta-Sanomat kirjoitti helmikuussa Puumalan olleen vahvoilla uudeksi toimitusjohtajaksi. Mannerlaatat ovat kuitenkin alkuvuoden jälkeen liikahtaneet. Viime viikkoina Olympiakomitean maine on kärsinyt huippu-urheiluyksikön johdosta eronneen Mika Lehtimäen ahdistelutapauksessa ja sitä seuranneissa kohuissa.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat osaltaan saattaneet vaikuttaa siihen, millaisen toimitusjohtajan Olympiakomitea itselleen haluaa. Toisaalta eräskin MTV:n tavoittama lähde pohti, onko halutun huippuviran houkuttelevuus sittenkin kärsinyt kohuista vähän liikaakin.

Toimitusjohtajan nimittää Olympiakomitean hallitus. Vapaavuori ei halunnut kommentoida toimitusjohtajavalintaa "sanallakaan" MTV Urheilulle.

Lue myös:

    Uusimmat