Kohun keskellä vellova Mika Lehtimäki eroaa tehtävistään

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ilmoitti eroavansa - naisiin kohdistunut epäasiallinen käytös tuli julki viime viikolla 3:57
Mika Lehtimäki ilmoitti eroavansa työtehtävistään.

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ei jatka työtehtävässään.

Lehtimäki kertoi Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa eroavansa työtehtävistään omasta aloitteestaan. Eroamispäätöksen taustalla on Lehtimäen viime syksynä saama kirjallinen varoitus.

Yle uutisoi viime viikolla Lehtimäen saaneen kirjallisen varoituksen työyhteisössä naisiin kohdistuneen epäasiallisen käyttäytymisen vuoksi. Olympiakomitea vahvisti uutisen omassa tiedotteessaan.

Lehtimäki kertoi tiedotustilaisuudessa epäasiallisen käytöksen johtuneen hänen yöaikaan lähettämistään viesteistä. Lehtimäki otti teoistaan täyden vastuun.

– Olen ylittänyt rajan sekä ajankohdassa että viestien sisällössä. Tällainen käytös ei ole hyväksyttävää ja olen tehnyt virheen. Virhe on yksinomaan minun ja kannan siitä vastuun, Lehtimäki kertoo.

Lehtimäki ehti toimia tehtävässään keväästä 2018 lähtien. Olympiakomitea tiedotti alkuvuodesta 2022, että Lehtimäki on valittu jatkamaan työtehtävissään.

Lue myös:

    Uusimmat