MTV Urheilu tutki: tällaiset hypyt Ilkka Herolalta ja Eero Hirvoselta vaaditaan MM-mitaliin

Ilkka Herola: Enää ei ole temppuja tehtävissä 2:41
Ilkka Herola ennakoi MM-starttia MTV Urheilulle.

Tämän kauden yhdistetyn maailmancupin tilastot kertovat, että lajin suomalaistähdet Ilkka Herola ja Eero Hirvonen voivat nousta palkintosijoille jopa minuutin takamatkalta 10 kilometrin hiihto-osuudella. 

Herola, Hirvonen, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho aloittavat urakkansa Seefeldin MM-kisoissa perjantaina, kun ohjelmassa on yhdistetyn suurmäen kilpailu, jossa hypätään yksi kierros ja hiihdetään 10 kilometriä. 

Suurimmat toiveet kohdistuvat Herolaan ja Hirvoseen, jotka ottivat maailmancupin voiton Lahden parikilpailussa viime viikonloppuna ja olivat henkilökohtaisessa kisassakin kymppisakissa

Herola ja Hirvosen suuremman menestyskulun tiellä ovat olleet esitykset mäkiosuudella. He kuuluvat hiihtovauhdeissa kiertueen ehdottomiin huippunimiin. 

Alla olevassa taulukossa on ne tämän kauden maailmancupin kisat, joissa Herola ja/tai Hirvonen on sijoittunut kymppisakkiin. Tilastossa Herolan ja Hirvosen ero palkintosijaan mäkiosuuden jälkeen/ero palkintosijaan hiihdon jälkeen/sijoitus lopputuloksissa kyseisissä kisoissa. Juttu jatkuu alla.   

UrheilijaVal di Fiemme (13.1.)Klingenthal (2.2.)Klinghental (3.2.)Lahti (10.2.)
Ilkka Herola1.14/0.44/71.19/0.01/40.45/-/21.28/0.22/6
Eero Hirvonen3.26/ei hiihtänyt1.27/0.09/71.10/0.08/51.30/0.34/8

Herola on siis sijoittunut tällä kaudella neljästi kymppisakkiin kisoissa, joissa on hypätty suurmäestä ja hiihdetty 10 kilometriä. Herola on murtautunut kerran hiihto-osuudella palkinnoille, muissa kolmessa kisassa hän on kirinyt palkintosijaa kiinni keskimäärin 58 sekuntia. 

Hirvonen on ollut kolmesti kärkikymmenikössä. Näissä kilpailuissa hän on ottanut palkintosijaa kiinni keskimäärin peräti 65 sekuntia. 

Kun Herolan ja Hirvosen tilastoja tutkii, kaksikon kipukynnys palkintosijan suhteen näyttäisi olevan noin minuutin kohdalla hiihto-osuudella. Minuutti tarkoittaa 15 pistettä mäessä. 

Herola nousi toiseksi Klingenthalissa, kun eroa palkinnoille oli 45 sekuntia, mutta yli minuutin takaa kaksikko ei ole vielä tehnyt rynnistystä palkintopallille. Lähellä se on ollut – Herolalla 0,7 sekunnin päässä Klingenthalin avauskisassa. 

Jokainen kilpailu on tietenkin erilainen esimerkiksi olosuhteiden, päivän kunnon, vastustajien ja hiihtotaktiikoiden osalta. 

Harjoitukset Seefeldin MM-näyttämöllä, Innsbruckin mäessä ovat sujuneet vaihtelevasti, mutta pääosin mollivoittoisesti. Herola on hypännyt kahdeksan harjoitushyppyä sijoille 13-33. Hirvosen vyöllä on kuusi hyppyä sijoituksilla 14-35.

Kaksikon on siis venyttävä parhaimpaansa, jotta mitalisijat eivät karkaa liian kauas MM-avausmatkan mäkiosuudella. 

Torstain kilpailun mäkiosuus HS130-mäestä alkaa klo 11.30 ja 10 kilometrin hiihto-osuus klo 17.15.

Alla olevalla videolla Leevi Mutrun ennakkotunnelmat MM-starttiin.  

Leevi Mutru: Hyppy on löytymässä 2:56
Leevi Mutru ennakoi MM-starttia MTV Urheilulle.  

Lue myös:

    Uusimmat