Ilkka Herolalle ikävä uutinen MM-mitalitaistoon – näin hän valmistautuu ratkaisevalle hiihto-osuudelle

1:28
Ilkka Herola kommentoi MTV Urheilulle suoritustaan MM-normaalimäessä.

Ilkka Herola luottaa perusrutiineihin, kun hän valmistautuu 10 kilometrin hiihto-osuudelle arvokisauransa parhaan mäkisuorituksen jälkeen Oberstdorfissa. Hänen toivomuksensa kisaladuista ei kuitenkaan toteutunut. 

Herola ponkaisi 99,5 metriä yhdistetyn normaalimäen kisan avausosuudella. Sijalla 13 olevan suomalaisen ero kärkeen on 1.01 ja mitalisijoihin noin 40 sekuntia.

Herola itse piti tavoitetta uran ensimmäisestä arvokisamitalisti realistisena mäkiosuuden jälkeen. Hän toivoi, ettei kisalatuja suolattaisi eilisen maastohiihtosprintin tapaan, sillä pehmeämpi baana suosisi hänenlaistaan kovaa hiihtäjää. 

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen kuitenkin vahvisti hetki sitten MTV Urheilulle, että neljästi kierrettävä 2,5 kilometrin mittainen kisalatu on suolattu. Se tekee lumialustasta kovemman ja näin hieman helpommin edettävän. 

Yhdistetyn kilpailijoilla on reilun neljän tunnin tauko ennen Suomen aikaa kello 17 alkavaa hiihto-osuutta.

– Lähden syömään ja päiväunille. Se on se perusruutini, Herola kertoi MTV Urheilulle.

Kolmesti palkinnoilla tällä kaudella

Herola on yltänyt kuluvalla kaudella kolmesti palkintosijalle henkilökohtaisessa maailmancupin kisassa. 

Tammikuussa Val di Fiemmessä häneltä nähtiin nirmunousu ladulla, kun hän kipusi 17. sijalta toiseksi. Seefeldissä tammikuun lopussa Herola piti ensimmäisessä kilpailussa mäkiosuuden kolmannen sijansa, toisessa hän nousi ladulla pykälän kakkospaikalle. 

Yhdeksästä maailmancupin palkintosuorituksestaan Herola on noussut neljässä podiumille startattuaan ladulle kymmenen kärjen ulkopuolelta. 

Kilpailut eivät ole suoraan vertailukelpoisia keskenään erilaisten olosuhteiden ja starttilistojen takia, mutta Herola on osoittanut nousukykynsä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja