MTV Urheilun tiedot: HIFK uhkaa joutua oikeuteen – sopimuksen tehnyt valmentaja odotti jo lentoa, kunnes kuuli seuran tylystä ratkaisusta: "En voinut uskoa sitä"

Veikkausliigan kriisiseuran HIFK:n päävalmentajapalkkaukseen liittyvä sotku on MTV Urheilun tietojen mukaan johtamassa oikeustaistoon. Ennen Mixu Paatelaisen palkkausta seuraan tulossa ollut italialaisluotsi Fabrizio Piccareta paljastaa, että hän oli tehnyt jo sopimuksen HIFK:n kanssa.

Talousvaikeuksista kärsivä HIFK on kohtaamassa jälleen uusia vaikeuksia myrskyisän kauden keskellä. Nyt kiista kevään päävalmentajapalkkauksesta on leimahtanut uudelleen esille, kun Fabrizio Piccareta vaatii seuralta tietojemme mukaan korvauksia.

Piccareta ei itse suostunut kommentoimaan mahdollisia oikeudellisia toimia tai korvausvaatimuksia MTV Urheilulle.

HIFK aloitti kautensa portugalilaisen Bernardo Tavaresin alaisuudessa. Tavares kuitenkin irtisanoutui vain yhden Veikkausliiga-ottelun jälkeen, mikä pakotti HIFK:n etsimään itselleen uuden päävalmentajan nopealla aikavälillä.

"Olimme sopineet kaikesta"

Neuvottelut alkoivat, kun HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström otti yhteyttä Piccaretaan. Osapuolet pääsivät sopimuksesta yhteisymmärrykseen muutamassa päivässä. Sopimus ei kuitenkaan koskaan toteutunut, kun Paatelainen valittiinkin viime hetkillä seuran peräsimeen.

– Se oli keskiviikkoilta, kun he kertoivat, että minut on nimitetty HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi. Sovimme, että lentäisin perjantaina Suomeen, koska seuraava liigaottelu oltaisiin pelattu maanantaina, Piccareta kertoo MTV Urheilulle.

– Olimme sopineet kaikesta, sekä sopimuksen yksityiskohdista että logistiikasta. Olin pakannut laukkuni ja odotin vain lentolippuani. Olin saanut selville myös tulevan osoitteeni Helsingistä. Torstaina pidimme puolestaan videopuhelun, jossa keskustelin tulevan valmennustiimini kanssa seuraavista askelistamme.

Piccaretan mukaan hän vastaanotti sopimuksen ja lähetti sen allekirjoitettuna takaisin. Sen jälkeen seurasi kuitenkin päivien hiljaisuus. Lopulta HIFK julkisti palkanneensa Paatelaisen. 

Piccareta kertoo saaneensa seuralta vain pahoitteluviestin.

– En rehellisesti tiedä, mistä tämä ratkaisu johtui, enkä totta puhuen haluakaan tietää. Olen erittäin pettynyt siihen, että minua kohdeltiin kuin amatööriä. En ole koko 20-vuotisen jalkapallourani aikana saanut tällaista kohtelua, Piccareta jatkaa.

Piccareta valmensi Suomessa elokuusta 2017 kesäkuuhun 2018 toimiessaan FC Interin peräsimessä. Turkulaisseura voitti italialaisluotsin alaisuudessa Suomen cupin 2018, jonka jälkeen hän palasi kotimaahansa AS Roman juniorijoukkueen valmentajaksi.

"Olen aina sanonut Suomen olevan se kaikista rehellisin ja selkein maa"

Piccareta, joka on parhaillaan työtön, sanoo rakastavansa Suomea ja nauttineensa ajastaan Turussa. Siksi 56-vuotias pitääkin kohteluaan varsin epätyypillisenä maan toimintatapoihin peilaten.

– Kun tämä tapahtui, en voinut uskoa sitä. Ajattelin, että tällaista voisi ehkä sattua muualla maailmassa, mutta ei koskaan Suomessa, Piccareta harmittelee.

– Se on suuri pettymys. Minne tahansa maailmalla menenkin, olen aina sanonut Suomen olevan se kaikista rehellisin ja selkein maa.

Piccareta halusi lopuksi selventää HIFK:n kannattajille, ettei siirron kaatuminen johtunut hänestä. Paatelaisen Skotlannissa tavannut Piccareta sanoi myös, ettei hänellä ole mitään entistä Huuhkajat-valmentajaa vastaan.

– Olin hyvin innoissani mahdollisuudesta valmentaa niinkin tärkeää seuraa kuin HIFK:ta. Siitä minulla on todistuksena kopio allekirjoitetusta sopimuksesta, Piccareta selventää.

MTV Urheilu on pyytänyt ja saanut nähtäväksi Piccaretan allekirjoittaman kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen.

MTV Urheilu tavoitti HIFK:n puheenjohtajan Heikki Pajusen ja seuran hallituksen jäsenen Jan Waldenin, jotka eivät suostuneet kommentoimaan asiaa. Toimitusjohtaja Jarno Salmivuorta ei toistaiseksi ole tavoitettu.

Artikkelia päivitetty kello 15.10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja