MTV Urheilu arvioi alkavan liigakauden kärkikuusikon – "HJK on selkeä ennakkosuosikki"

HJK on selkeä ennakkosuosikki Suomen mestariksi, mutta FC Hongalla on aito mahdollisuus haastaa rakas vihollisensa tänään alkavalla liigakaudella, arvioi MTV Urheilun Timo Innanen.

1. HJK

Joukkue on jälleen erittäin tasapainoinen ja laadukas, mutta pelaajarintamalla leijuu muutamia kysymysmerkkejä, jotka voivat aiheuttaa levottomuutta helsinkiläisryhmän sisällä. Eetu Vertainen haluaa olla ehdoton ykköskärki, mutta meksikolaishyökkääjä Marco Buenolla on sanansa sanottavana asiaan. Pelintekijä Kaan Kairinen taasen ei tullut penkkiveikoksi, mutta kapteeni Sebastian Dahlström ei myy nahkaansa halvalla. Kilpailutilanne kiristyy takuuvarmasti alkukaudella, joten päävalmentaja Mika Lehkosuon on käsiteltävä pelaajiaan jämäkästi.

2. FC Honka

Paluumuuttaja Gideon Baah voi hyvinkin olla yksi sarjan parhaista toppareista. Huuhkajien rinkiin kuuluva Mikko Sumusalo puolestaan täyttää paikkansa puolustuslinjan vasemmalla laidalla. Pelitapa on johdonmukainen ja selkeä, mutta suurin kysymys koskee sitä, kykeneekö Luis Silva kantamaan yläkerrassa Macoumba Kandjin jättämän valtavan suuren aukon? 16 maalia viimeistellyttä Kandjia ei ole helppo korvata. Vesa Vasara on erinomainen päävalmentaja, joka osaa tarttua pelin yksityiskohtiin tarkasti. Espoolaisjoukkue voi laittaa kunnolla kapuloita HJK:n rattaisiin.

Timo Furuholm ja Mika Ojala ovat Inter-ikoneita, joilla on yhä paljon vaikutusvaltaa turkulaisseurassa. Entä jos kaksikon taso ei kuitenkaan enää riitä keskeiseen pelilliseen rooliin alkavalla kaudella? Onko espanjalaisvalmentaja Jose Riveirolla pokkaa istuttaa heitä vaihtopenkillä? Interin kollektiivinen pelaaminen ei vielä suuremmin vakuuttanut harjoituskaudella, mutta toisaalta piilevää potentiaalia riittää ryhmässä valtaisan paljon. TPS:stä tulleella topparilla Miro Tenholla on eväät nousta uuden valmentajansa alaisuudessa alakerran johtohahmoksi.

4. RoPS

Päävalmentaja Toni Koskela teki viime kaudella lähes suoranaisen ihmeen johdattamalla suojattinsa upeasti hopealle. Koskela osaa kehittää joukkueensa pelaamista ja pelaajiaan vaativalla otteellaan. Nigerialaistähti Taye Taiwon rooli on edelleen iso puolustuspäässä ja pelinrakentelussa. Kalle Katz on hienoinen kysymysmerkki alakerrassa. HJK:n organisaatiosta tullut nuori toppari on vielä hieman köykäinen kaksinkamppailutilanteissa. Rovaniemeläisjoukkue tarvitsee riveihinsä ainakin dynaamisen, hyökkäysorientoituneen keskikenttäpelaajan, jolta voi odottaa tehoja.

5. KuPS

Harjoituskausi sujui savolaisjoukkueelta yllättävänkin ailahtelevasti. Laatua riittää kyllä eri pelipaikoille, mutta kykeneekö päävalmentaja Jani Honkavaara luomaan joukkueelleen selkeän ja monipuolisen pelitavan? Huuhkajien hyökkääjä Rasmus Karjalainen ansaitsisi selkeän roolin ryhmityksessä hyökkääjänä, mutta saako hän sellaista tälläkään kaudella? Laidalla operoivan Petteri Pennasen rooli tulee olemaan pelinteossa valtavan suuri. Onko KuPS sittenkin liiankin yksilövetoinen ryhmä? Juho Pirttijoki on paljon vartijana puolustuslinjan avainpelaajana.

Taistelevan ja yhtenäisen kissalauman talvi sujui tuloksellisesti erinomaisesti, mutta pelaajamateriaali on kuitenkin melkoisen kapeahkoa sorttia pitkällä liigakaudella. Päävalmentaja Jarkko Wiss ansaitsee kaiken saamansa hehkutuksen: peli-ilme on raikas ja pelaajat kehittyvät hänen alaisuudessaan. SJK:sta palanneen Emile Paul Tendengin panos noussee merkittäväksi hyökkäyspäässä. Mielenkiintoista on myös nähdä, kykeneekö Matias Ojala kantamaan vastuuta pelinrakentelusta? Tamperelaisjoukkue on vahva kotikentällään, mutta mitalit jäävät haaveeksi.

7. SJK
8. IFK Mariehamn
9. FC Lahti
10. VPS
11. KPV
12. HIFK

Lue myös:

    Uusimmat