Tässä ovat Veikkausliigan kiinnostavimmat nuoret pelaajat: ”Suomen Lionel Messi, jos näin voidaan sanoa”

Urheilusuora esittelee suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden toivot – maajoukkuevalmentaja arvioi akatemiapolun hyödyt pelaajakehityksessä 5:38
Urheilusuora esitteli suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden toivot.

Keitä ovat kotimaisen jalkapallon tulevaisuuden tähdet? MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen nosti C Moren Urheilusuorassa esiin kolme Veikkausliiga-kauden mielenkiintoista lupausta.

Ilveksen Naatan Skyttä, HJK:n Santeri Väänänen ja Interin Noah Nurmi ovat Innasen mukaan pelaajia, joita kannattaa seurata. Skyttää Innanen kuvailee seuraavasti.

– Skyttä on Suomen Lionel Messi, jos näin voidaan leikkisästi sanoa. Heidän pelityyleissään on paljon samaa.

Mainittu kolmikko hakee kannuksia uralleen Veikkausliigan kautta. 19-vuotias Anssi Suhonen puolestaan on valinnut toisen tien. Suhonen hakee läpimurtoaan saksalaisen Hamburger SV:n akatemiajoukkueen riveissä.

Urheilusuoran studiossa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Toni Korkeakunnas ja toimittaja Antero Mertaranta pohtivat nuorten pelaajien kehityspolkuja. Korkeakunnas sanoo, että sekä Veikkausliigassa että ulkomaisessa akatemiassa on puolensa.

– Se on hyvin yksilöllistä. Jollekin (akatemia) sopii ja jonkun on parempi hautua kotimaan hyvissä organisaatioissa. Jos on tarpeeksi kypsä, on halua mennä ja on oikea paikka, mikäs sinne on lähteä kokeilemaan siipiään. Kunhan hoitaa sen akateemisen puolenkin, ettei jää tyhjän päälle, jos käy jotenkin muuten, hän sanoo.

– Moni A-maajoukkuepelaaja on lähtenyt ja tehnyt vielä mutkan tänne takaisin ja lähtenyt entistä vahvempana. Ei siinä ole mitään oikeaa vastausta, että kannattaako vai ei.

Urheilusuora päivittäin maanantaista perjantaihin klo 19.30! Lisää Innasen kommentteja Veikkausliigan nuorista tähdistä yllä olevalla videolla ja alla. 

Naatan Skyttä, Ilves

Tamperelaisseuran piskuinen peluri väläytteli lupaavia otteitaan jo viime syksynä, joten tältä 17-vuotiaalta kymppipaikan taiturilta voidaan odottaa varmasti paljon tulevalla liigakaudella. Päävalmentaja Jarkko Wiss ei taatusti epäröi antaa suojatilleen vastuuta. Skyttä on kärsinyt vaivoista harjoituskaudella. MTV Urheilun tietojen mukaan Suomen nuorisomaajoukkuepelaajan kintereillä on jo muutamia ulkomaalaisseuroja. Myös HJK seuraa tiettävästi tarkasti lahjakkuuden kehitystä. 

Santeri Väänänen, HJK

HJK:n 18-vuotias pelintekijä tuli jalkapalloväen tietoisuuteen ryminällä kesken viime kauden, kun Toni Koskela antoi suojatilleen rohkeasti vastuuta. Väänänen on kärsinyt Skytän tavoin loukkaantumisesta, mutta kauden alkaessa nuorukainen lienee taatusti iskussa. Kilpailu keskikentän keskustan pelipaikoista on armotonta Klubin tähtisikermässä, mutta toisaalta rotaatiokin pyörinee tiuhaan tahtiin.

Noah Nurmi, FC Inter 

Turkulaisseuran riveihin tanskalaisseura Esbjergistä lainasopimuksella täksi kaudeksi siirtynyt Käpylän Pallon kasvatti on todella mielenkiintoinen tuttavuus. Hyvin peliä lukeva toppari esiintyi edukseen jo Suomen Cupin otteluissa, joten roolia voi hyvinkin olla tarjolla hopeajoukkueessa. Jose Riveiron alaisuudessa 19-vuotias pelimies voi ottaa isoja kehitysaskelia. 

Lue myös:

    Uusimmat