Mainos

MTV tyyppasi joulumarkkinoille rynnivän K18-pelin: Kunnon digimättöä

Ubisoftin kehittämä Watch Dogs 2 -toimintapeli on tullut myyntiin juuri sopivasti joulumarkkinoille.

Pelissä ohjataan nuorta hakkeria Marcus Hollowayta San Franciscon lahden alueella. 

”CTOS 2.0 -valvontajärjestelmän ennakoivien algoritmien uhriksi” joutunutta Marcusta syytetään rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt. 

Marcus yrittää sulkea CTOS 2.0:n käyttämällä hakkerointikykyjään. Hakkerointiteema ulottuu aina kaupungin infrastruktuurin hallinnasta yksittäisiin hahmoihin ympäri pelimaailmaa.

Ja tietenkin aseiden paukuttelu kuuluu pelin henkeen. Pelissä on kehittäjän mukaan myös moninpelimahdollisuus, mutta tätä emme ensikokeilussamme vielä päässeet testaamaan. 

Ensituntuma pelistä on, että siihen on saatu ladattua mukaansatempaava ja eräänlainen "digitaalisessa viidakossa hiiviskelevä" tuntuma.

Hienoa on, että asioiden ratkaisemiseen on useita tapoja. Esimerkiksi lukitun oven saa avattua urkkimalla turva-avaimen tai vaikkapa antamalla vartijoiden havaita pelihahmonsa, jolloin ne ryntäävät perään ja avaavat samalla oven. Jälkimmäinen vaihtoehto johtaa kuitenkin melkoiseen räiskintään, jossa pelihahmon terveys on koetuksella.

Juuri tässä on pelin hienous. Asioita voi tehdä piilossa hakkeroimalla tai sitten suoraan taisteluun ryntäämällä, miten parhaaksi katsoo. Hakkeroinnin ja konkreettisten yhteenottojen yhdistelmä tekee Watch Dogs 2:sta melkoista digimättöä, hyvällä tavalla.  

Miinuksena mainittakoon pelin päähahmon aavistuksen kankeahko ohjaaminen, ainakin ensituntuman perusteella. Lisäksi kun hahmolla juoksee vaikkapa vihollista pakoon pitkin käytäviä, niin kuvakulma saattaa vaihtua siten, että pelaajan suuntavaisto pääsee hetkellisesti sekoamaan.

Plussaa tulee hienosta graafisesta toteutuksesta ja tunnelmasta. Tämän pelin puitteissa saa kyllä ajan kulumaan siivillä, jos joululaulut alkavat pursuta loman aikana ulos korvista. 

Watch Dogs 2:n hakkerointiteema saa pelaajan pohtimaan laajemminkin tietoturvaan liittyviä kysymyksiä. Peli muistuttaa siitä, että lähes kaikki verkossa oleva on tavalla tai toisella hakkeroitavissa.

Watch Dogs 2 on saatavilla PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. MTV Digi kokeili peliä PS4-konsolilla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja