MTV:n kokeilussa hyytävä K18-peli virtuaalilaseilla: Kauhu tunkeutuu ytimiin

Resident Evil 7 Biohazard on uusi kauhupeli, joka pyrkii viemään pelikokemuksen kirjaimellisesti uusiin ulottuvuuksiin. MTV Digi otti tuntumaa uutuuspeliin.

Resident Evil 7 on nimensä mukaisesti pelisarjan seitsemäs osa ja se on saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Sangen mielenkiintoinen piirre pelissä on, että perinteisen televisioruudulta pelaamisen lisäksi se on yhteensopiva PlayStation VR -virtuaalilasien kanssa. 

Pelin juoni keskittyy kauhuun 

Resident Evil 7:n tarinan keskiössä liikutaan Ethan-nimisellä hahmolla, joka etsii kadonnutta vaimoaan. Ethan jäljittää vaimonsa ränsistyneeseen kartanoon, jossa tapahtuu outoja kammottavuuksia. Pelaaja joutuu taistelemaan selviytymisensä puolesta.

Peli rakentuu hiiviskelyn, piileskelyn ja ongelmanratkonnan varaan, mutta löytyypä siitä myös räiskintää ja tietenkin mm.  moottorisaha kammottavia vihollisia vastaan.

Pelaamiseen uutta ulottuvuutta virtuaalilaseilla

MTV kokeili, miten pelielämys eroaa kun sitä pelaa televisioruudun sijasta virtuaalitodellisuusmaailmassa.

Alkuun on todettava, että Resident Evil 7 näyttää varsin mainiolta perinteisesti ruudultakin pelattuna. Grafiikka on hienoa ja peli tarjoaa aavemaisen tunnelman.

Mutta virtuaalilaseilla pelattuna ero läsnäolon tunnussa on huima. Tällöin Resident Evil 7 tarjoaa ennen kokemattoman realistisen ja mukaansa tempaavan pelielämyksen.

Virtuaalilasit saavat aikaan erittäin aidon oloisen tunteen siitä, että pelaaja on todellakin kauhumaailman keskellä. Peli reagoi nopeasti ja realistisesti pelaajan liikkeisiin - oli kyse sitten asennon muuttamisesta, kumartumisesta, kääntymisestä, kävelystä tai pään nyökyttelystä. Upea grafiikka pääsee myös paremmin oikeuksiinsa lasien kautta katsottuna.

Allekirjoittanut törmäsi useaan otteeseen oman olohuoneensa sohvapöytään samalla kun liikkui lasit päässä pelimaailman syövereissä. Liikkumista ja toimintoja suoritetaan pelissä myös konsolin omalla peliohjaimella. Peliohjaimen toiminnallisuus on ympätty peliin hienosti. Pelimaailmassa liikkuminen ja toimiminen on saatu kehitettyä erittäin intuitiiviseksi ja jouheaksi kokonaisuudeksi, joten pelaaja voi keskittyä täysin siemauksin pelaamiseen.

Enää pelaajan ei tarvitse tehdä maisemien panorointeja pelkällä peliohjaimella: Esimerkiksi jos pelaajan vasemmalta puolelta kuuluu jokin rasahdus, niin pelaaja vain kääntää nopeasti päätänsä katsomaan, mistä on kyse - aivan kuten todellisuudessakin.  Tai jos pelaaja haluaa katsoa tarkemmin jotain esinettä, niin hänen täytyy vain kumartua tai kävellä lähemmäksi. 

Lähes kympin suoritus, mutta ei ihan 

Ensioletuksena oli, että virtuaalilasien kanssa pelaaminen saattaisi sortua jonkinlaiseen kikkailuun, mutta yllätykseksemme asia ei ole lainkaan näin. Resident Evil 7 on perinteiseen ruutuversioon verrattuna intuitiivisempi virtuaalilaseilla: kokemus on huomattavasti aidompaa ja luonnollisempaa.

Pelikokemuksesta tekisi mieli antaa ensituntuman perusteella täysi kymppi, mutta pari miinusta tuli kuitenkin esille. Ensimmäinen liittyy Play Stationin virtuaalilasien kokoon: Tämän sukupolven lasit ovat sen verran kookkaat, että pitempään pelatessa ne alkavat tuntua rasittavilta päässä, vaikka ne kokoonsa nähden ovat melko kevyet.

Lisäksi virtuaalipelimaailmassa tapahtuvat liikkeet aiheuttavat ajoittain huimauksen tunnetta. Useampien tuntien pelisessiolla onkin mahdollista hankkia itselleen silmien ja pään särkyä tai pahoinvointia.

Joka tapauksessa Resident Evil on erittäin suositeltava kokemus kauhun ystäville. Peli on samalla osoitus siitä, että virtuaalilasit voivat tarjota peleille kikkailun sijasta huimasti lisäarvoa. Ne pystyvät tempaamaan pelaajan hetkessä pelimaailman sisälle ja tapahtumien ytimeen.

Ja mikäli käytössä ei ole virtuaalilaseja, niin Resident Evil 7 tarjoaa visuaalista näyttävyyttä ja kauhun tunnelmaa myös kuvaruuduilla 4K/HDR-tukensa ansiosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja