MTV Tampereen surmapaikalla: 16-vuotiasta poikaa ja tämän äitiä epäillään taposta – rauhallisen lähiön asukkaat ovat järkyttyneitä

5:01
MTV Uutiset Live vieraili Tampereen Haapalinnan surmapaikalla: Täällä verityö tapahtui.

Tampereen Hyhkyssä Haapalinnassa tapahtui lauantaiaamuna surmatyö, joka järkytti rauhallisen lähiön asukkaita. MTV Uutiset Live vieraili tänään paikalla ja haastatteli naapureita.

Sisä-Suomen poliisi tutkii tapahtunutta väkivaltaa tappona, tapon yrityksenä ja törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä.

Poliisin mukaan surmansa sai vuonna 1979 syntynyt mies. Toinen, vuonna 1977 syntynyt mies sai vakavia vammoja ja on nyt sairaalahoidossa.

Poliisi epäilee teosta 16-vuotiasta nuorukaista ja vuonna 1984 syntynyttä naista, joka on MTV Uutisten tietojen mukaan pojan äiti. He ovat poliisin mukaan ulkopaikkakuntalaisia ja olivat vieraina uhrin asunnossa.

16-vuotias poika on vangittu todennäköisin syin epäiltynä taposta ja tapon yrityksestä Pirkanmaan käräjäoikeudessa eilen.

Naapuri heräsi huutoon ja meteliin

Haapalinnan alue, josta toimittaja Ida-Lina Huurtela raportoi, oli tänään tiistaina rauhallinen ja hiljainen, mutta lauantainen surmatyö järkyttää asukkaita yhä.

Asuinalueella ei ollut aiemmin ole tapahtunut mitään vakavampaa, ja asukkaat olivat siksi yllättyneitä surmasta.

Surmapaikan, keltaisen puutalon oven eteen oli tuotu kukkia kynttilöitä ja muistoesineitä. 

Lauantaina surmatalon vastapäätä asuneet naapurit olivat heränneen lauantaiaamuna huutoon ja meteliin. He olivat hälyttäneet paikalle poliisin.

– He eivät olleet uskaltaneet mennä ulos, mutta he olivat nähneet ikkunasta, että pihamaalla makasi kaksi miestä maassa.

Virkavalta oli tullut paikalle isolla operaatiolla ja olivat paikalla iltapäivään asti. Poliisit ovat käyneet rakennuksessa myös tänään.

Poliisi on yhä vaitonainen tapauksesta, mikä voi johtua siitä, että epäiltynä on alaikäinen poika.

Epäillyillä äidillä ja pojalla on yhteinen rikostausta

Pojan äiti on ollut lukuisia kertoja oikeudessa selvittelemässä rattijuopumuksiin, huumerikoksiin ja eritasoisiin omaisuusrikoksiin liittyviä asioita. Oikeudessa on vireillä myös asia, jossa pojan huoltajia syytetään pahoinpitelystä asiassa, jossa asianomistajana on kyseinen poika. Tätä asiaa ei ole vielä oikeudessa käsitelty, eivätkä tarkemmat yksityiskohdat ole siksi selvillä.

Äiti ja poika ovat saaneet aiemmin yhdessä tuomion varkaudesta viime vuonna Pohjois-Pohjanmaalla. He olivat kolmannen henkilön seurassa päässeet erääseen asuntoon ja vieneet sieltä tietotekniikkaa, Muumi-astioita ja takin.

Tuomion perusteella äiti oli kertonut kieltäneensä poikaa koskemasta tavaroihin välttääkseen tämän syyllistymisen rikokseen, joihin itse syyllistyi. Oikeuden tulkinnan mukaan tapahtumahetkellä 15-vuotias poika oli kuitenkin syyllistynyt tekoon yhdessä naisen kanssa. Samaisessa oikeuden käsittelyssä kumpikin sai myös muita tuomioita. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja