MTV seurasi Ukrainan sotaa 16. huhtikuuta: Pentagon kertoo ohjusten upottaneen Moskvan – viranomaiset kertovat yli 900 ruumiista venäläisjoukkojen jäljiltä

Tuoreet tiedot Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan – Zelenskyi piti uhmakkaan puheen 6:01
Tuoreet tiedot Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan – Zelenskyi piti uhmakkaan puheen

MTV Uutiset seuraa tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssodan seurauksia Ukrainassa ja muualla maailmassa.

Lyhyesti Venäjän hyökkäyssodan käänteistä:

  • YK: Yhteensä yli viisi miljoonaa on paennut Ukrainasta sodan vuoksi
  • Taistelut ovat nyt kovimmillaan Itä-Ukrainan alueella
  • Britannian tiedustelupalvelun mukaan Venäjä suuntaa joukkojaan yhä enemmän Itä-Ukrainan alueelle
  • On todennäköistä, että Venäjä valmistautuu hyökkäämään Donbassiin
  • Venäjän pelätään ryhtyvän kemiallisten aseiden käyttöön
  • Ukraina kertoo vaurioittaneensa Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaivaa
  • Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta

23.52: Ukraina esittää Venäjästä uusia syytöksiä

Ukraina syyttää jälleen Venäjää taistelualueilta pakenevien siviilien tappamisesta. Ukrainan mukaan Venäjä avasi tulen kahta siviilejä kuljettanutta bussia kohti maan itäosissa, jossa taistelut kiihtyvät. Ukrainan mukaan useat henkilöt kuolivat tulituksen seurauksena. Ukrainan mukaan bussit olivat matkalla Starobilskin kylästä Luhanskin alueelta Dnipron kaupunkiin.

Asiasta uutisoi muun muassa BBC, joka kertoo, ettei väitteitä ole voitu varmentaa riippumattomista lähteistä. 

23.22: Ukrainalaisviranomaiset: Venäläisjoukkojen jäljiltä löydetty yli 900 ruumista

Ukrainalaispoliisin mukaan Kiovan alueelta on löytynyt yli 900 siviilien ruumista venäläisten vetäytymisen jälkeen, kertoo muun muassa CNN. 

22.50: Mariupolin puolustajat suojautuvat sokkeloiselle teollisuusalueelle

Taistelut satamakaupunki Mariupolissa, jota venäläisjoukot ovat piirittäneet jo viikkoja, jatkuu edelleen. Kaupungin viimeistä nujertamista yrittävät Venäjän tukemat separatistit sanovat, että ukrainalaiset pakenevat nyt kohti Azovstalia.

Kiovalainen sotilasasiantuntija kommentoi tänään uutistoimisto Reutersille, että alueen vuoksi Venäjällä alettiin keskustella kemiallisista aseista.

19.45: USA:n puolustusministeriö: Ukrainan ohjukset upottivat Moskva-laivan 

Yhdysvaltain puolustusministeriön lähteiden mukaan Ukrainan asevoimat aiheutti Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaivan Moskvan uppoamisen. Nimettömänä pysyttelevän Pentagonin korkean virkamiehen mukaan ohjusristeilijään osui kaksi Neptune-ohjusta, aivan kuten ukrainalaiset ovat aiemmin kertoneet.

Venäjä on kiistänyt Moskvan joutuneen hyökkäyksen kohteeksi ja väittänyt, että aluksella syttyi tulipalo, minkä seurauksena ammukset alkoivat räjähdellä.

Ukrainan sisäministeriön mukaan Moskva-aluksen päällikkö Anton Kuprin olisi kuollut iskun seurauksena, kertoo Guardian-lehti.

Venäjä joutuu nyt tarkastelemaan asemaansa Mustallamerellä uudestaan, kun sen lippulaiva Moskva on poissa pelistä 2:19
Venäjä joutuu nyt tarkastelemaan asemaansa Mustallamerellä uudestaan, kun sen lippulaiva Moskva on poissa pelistä.

19.32: USA:n ulkoministeriö vastaa mediaraportteihin Venäjän nootista

Venäläiset ovat sanoneet joitain asioita yksityisesti, he ovat sanoneet asioita myös julkisesti: mikään ei saa meitä luopumaan strategiasta, jonka olemme aloittaneet, tiedottaja Ned Price sanoi CNN:lle.

19.10: Venäjän isku kosto Moskvan upottamisesta, jota Venäjä ei itse myönnä?

Venäjä kertoi perjantaina iskeneensä Kiovan ulkopuolella sijaitsevaan sotatarviketehtaaseen. Osittain tuhoutuneessa tehtaassa valmistetaan Neptune-meritorjuntaohjuksia, jollaisilla Ukraina kertoi aiemmin upottaneensa Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva Moskvan.

Isku vaikutti siten kostolta, mutta sitä Venäjä ei voinut sanoa, koska sen mukaan Moskva upposi tulipalon ja ammusten räjähdyksen sekä myrskyn seurauksena.

Venäjän puolustusministeriö varoitti perjantaina kiihdyttävänsä muitakin iskuja Kiovan lähistölle vastatoimena sille, että Ukrainan "nationalistinen hallinto" oli tehnyt "terrori-iskuja" Venäjän puolelle rajaa.

Ukrainan hallinto kiisti tehneensä Venäjän väittämää helikopteri-iskua ja syytti Venäjää iskujen lavastamisesta Ukraina-vastaisen hysterian lietsomiseksi Venäjällä.

Räjähdys tallentui valvontakameroihin Vyshnevessä, Kiovan alueella 1:43
Video: Räjähdys tallentui valvontakameroihin Vyshnevessä, Kiovan alueella perjantain vastaisena yönä.

18.59: Ukraina: 2864 henkilöä evakuoitu

Ukraina kertoo, että 2864 henkilöä on evakuoitu Ukrainan konfliktialueilta perjantaina aikana. Luku sisältää 363 henkilöä, jotka ovat poistuneet Mariupolista omin ajoneuvoin. Se sisältää myös 270 evakuoitua Luhanskin alueelta ja 2131 Zaporižžjan alueen kaupungeista evakuoitua.

18.50: Venäjä karkottaa 18 EU-diplomaattia Moskovasta 

Venäjän ulkoministeriö ilmoittaa karkottavansa maasta 18 EU-lähetystössä työskentelevää ihmistä. Ministeriön mukaan ei-toivotuiksi henkilöiksi julistettujen diplomaattien täytyy poistua Venäjältä "lähitulevaisuudessa".

EU kommentoi päätöstä todeten sen oleva perusteeton teko, jonka motiivina on vain kosto. Karkottaminen eristää Venäjää entisestään, EU viestitti.

Euroopan unioni ja useat sen jäsenmaat ovat karkottaneet pääkaupungeistaan viime aikoina yhteensä satoja Venäjän suurlähetystöjen työntekijöitä.

Aiemmin tänään myös Pohjois-Makedonia ilmoitti karkottavansa kuusi venäläisdiplomaattia aiemmin lähtöpassit saaneiden lisäksi.

18.35: Ukrainan Zelenskyi CNN:lle: Putin saattaa käyttää ydinasetta 

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan kaikkien maailman maiden tulisi olla valmiina siihen mahdollisuuteen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin päättää käyttää ydinasetta tai kemiallista asetta. Zelenskyi sanoo CNN:n haastattelussa, ettei Putin pidä ukrainalaisten ihmisten elämää missään arvossa.

Zelenskyin mukaan taktisen ydinaseen tai kemiallisen aseen käyttöä ei pidä pelätä, mutta siihen tulee varautua. CNN julkaisi perjantaina otteita Ukrainan presidentin haastattelusta, joka lähetetään kokonaisuudessaan sunnuntaina.

18.04 Venäjä lähetti nootin Yhdysvalloille

Venäjä on lähettänyt Yhdysvalloille nootin, uutisoi Washington Post ja CNN.

Nootissa Venäjä varoittaa medioiden mukaan Yhdysvaltoja ja Natoa ennustamattomista seurauksista, jos asetoimituksia Ukrainaan jatketaan.

16.24: Venäjä toisteli tuttuja moitteita Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysaikeista 

Venäjä on jatkanut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysaikeiden arvostelua ja epämääräisten uhkausten esittämistä. Ulkoministeriön tiedottajan Marija Zaharovan mukaan jäseneksi hakeminen on Suomen ja Ruotsin oma asia, mutta maiden pitäisi ymmärtää, että liiittymisellä olisi seurauksia Venäjä-suhteille sekä Euroopan turvallisuusarkkitehtuurille.

Venäjä ei puolestaan Zaharovan mukaan ymmärrä, miksi Suomi ja Ruotsi haluaisivat Naton jäseniksi. Jäsenyys ei parantaisi maiden kansallista turvallisuutta, mutta se kyllä rapauttaisi Suomen ja Ruotsin kansainvälistä arvovaltaa, Zaharova sanoi.  

16.00: Venäjä esti pääsyn Moscow Timesin venäjänkieliselle sivulle Ukraina-uutisoinnin vuoksi 

Venäjällä mediaa säätelevä viranomainen Roskomnadzor on estänyt pääsyn Moscow Times -uutismedian venäjänkieliselle sivustolle. Syynä on Ukrainaa käsittelevä uutisointi.

Moscow Timesin mukaan viranomainen piti valheellisena uutisointia mellakkapoliiseista, jotka kieltäytyvät taistelemasta Ukrainassa.

Moscow Timesin englanninkieliselle verkkosivulle pääsyyn viranomaisen päätös ei vaikuttanut, ja venäjänkielistä voi lukea ulkomailta tai vpn-yhteyden avulla.

Roskomnadzor esti tänään pääsyn myös ranskalaisen RFI-radion uutissivulle. Perusteena oli "väärän ja äärimielisen informaation levittäminen". 

Venäjä on Ukrainaan tekemänsä hyökkäyksen jälkeen rajoittanut riippumattomien medioiden toimintaa kasvavassa määrin. Lisäksi maa on estänyt pääsyn Facebookiin, Twitteriin ja Instagramiin.  

15.42: Luottoluokittaja Moody's: Venäjä saattaa pian olla maksukyvytön

Amerikkalaisen luottoluokituslaitoksen Moody'sin mukaan Venäjä on saattanut laiminlyödä velkojensa takaisinmaksua, kun se on yrittänyt hoitaa dollarilainansa ruplilla. Asiasta kertoo Reuters.  

Venäjä suoritti tämän kuun alussa kahdesta valtion joukkovelkakirjalainastaan maksun ruplissa, vaikka lainasopimuksen ehdoissa velvoitettiin maksamaan dollareissa.

Moody’sin lausunnossa sanotaan, että lainasopimuksien mukaan maksuksi ei kelpaa muu valuutta kuin dollari.

– Moody’sin näkemyksen mukaan sijoittajat eivät saaneet maksetuksi lainaerää sopimuksen mukaan dollareissa maksun eräpäivänä.

Moody’sin silmissä Venäjä on siis pian maksukyvytön, ellei tilannetta korjata eli jos Venäjä ei maksa lainojaan dollareilla toukokuun alkuun mennessä.

15.33: Tuppurainen: Suomen Nato-jäsenyys hyvin todennäköinen

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) arvioi brittiläisen televisiokanava Sky Newsin haastattelussa, että Suomi hakee "erittäin todennäköisesti" sotilasliitto Naton jäseneksi.

– Suomalaiset näyttävät jo päättäneen, ja suuri enemmistö on Suomen Nato-jäsenyyden puolella, Tuppurainen sanoi.

Tuppurainen arvioi, että mahdollisen liittymisprosessin tulisi olla nopea.

– Jäsenhakemuksen jättämisen ja Naton jäseneksi liittymisen välisestä ajasta voi tulla todella ilkeä.

Tuppuraisen mukaan Venäjän aloittama "brutaali sota Ukrainassa on ollut herätys meille kaikille" eikä maahan enää voi luottaa.

– Olemme nähneet, mitä Venäjä voi tehdä ja mitä Vladimir Putin voi tehdä. Hän on häikäilemätön diktaattori.

15.18: YK: Yhteensä yli viisi miljoonaa on paennut Ukrainasta sodan vuoksi

Yli viisi miljoonaa ihmistä on paennut Ukrainasta sen jälkeen kun Venäjän hyökkäys alkoi helmikuun 24. päivänä, selviää YK:n tuoreista luvuista.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR kertoo noin 4,8 miljoonan ukrainalaisen jättäneen kotimaansa hyökkäyksen alettua. Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM puolestaan kertoo lähes 215  000 kolmannen maan kansalaisen paenneen Ukrainan naapurimaihin.

Valtaosa Ukrainasta lähteneistä on paennut Puolaan.

15.13: Räjähdys tallentui valvontakameroihin Kiovan alueella

Räjähdys tallentui valvontakameroihin Vyshnevessä, Kiovan alueella 1:43

Valvontakameroihin tallentui räjähdys Vyshnevessä, Kiovan alueella. Videot on kuvattu varhain aamuyöllä. 

Aiemmin tänään Venäjän puolustusministeriö kertoi uutistoimisto Rian sekä Reutersin mukaan iskeneensä viime yönä Ukrainan sotilaskohteeseen Kiovan lähettyvillä. Ministeriön mukaan se iski risteilyohjuksilla kohteeseen, jossa pinta-alusten tuhoamiseen tarkoitettuja meritorjuntaohjuksia. 

14.27: Ukraina syyttää Venäjää iskusta evakuointibusseihin

Ukraina kertoo seitsemän ihmisen kuolleen ja lähes 30:n loukkaantuneen eilen kiirastorstaina Venäjän iskussa evakuoitavia ihmisiä kuljettaviin linja-autoihin Ukrainan itäosassa.

Ukrainan viranomaisten mukaan Venäjän joukot avasivat tulen kohti busseja, jotka kuljettivat siviileitä Borovan kylässä.

Ukrainan viranomaiset ovat pyytäneet maan eteläosissa ja Donbassin alueella olevia ihmisiä siirtymään länteen, sillä Venäjän odotetaan järjestävän idässä suurhyökkäyksen.

Viime viikolla Venäjän joukkoja syytettiin iskusta rautatieasemalle, jota käytettiin evakuointiin. Tuolloin yli 50 ihmistä kuoli.Aiemmin tällä viikolla Ukrainan hallinto keskeytti evakuoinnit, koska humanitaaristen käytävien käyttö katsottiin liian vaaralliseksi.

11.50: Mariupolin paikallishallinto syyttää Venäjää sotarikosten salaamisesta

Mariupolin paikallishallinto syyttää Venäjää sotarikosten salaamisesta. BBC kertoo Mariupolin kaupungin paikallishallinnon syyttävän Telegram-kanavallaan Venäjän joukkoja ruumiiden ylös kaivamisesta asuinalueiden pihoihin tehdyistä haudoista. Hallinto sanoo myös joukkojen estävän ruumiiden hautaamisen.

BBC:n mukaan Ukraina on kertonut kaupungissa olevan siirreltäviä krematorioita. Paikallishallinto epäilee venäläisten yrittävän näin piilottaa todisteita sotarikoksista.

BBC ei ole voinut riippumattomasti vahvistaa ukrainalaisviranomaisten kertomia asioita mutta huomauttaa, että pian kaksi kuukautta kestäneiden taisteluiden aikana tuhansien asukkaiden tiedetään kuolleen ruokapulasta ja kylmyydestä kärsivässä Mariupolissa.

11.50: Ukrainan puolustusministeri kutsuu Moskva-alusta "uudeksi sukelluskohteeksi"

Useat asiantuntijat ovat kuvailleet Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaivan Moskvan uppoamista mittavaksi iskuksi Venäjälle. Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov kutsuu Twitterissä Moskvaa "varteenotettavaksi sukelluskohteeksi".

–  Meillä on nyt yksi uusi sukelluskohde Mustallamerellä. Aion ehdottomasti vierailla sen jälkeen kun olemme voittaneet sodan, ministeri kirjoittaa.

Reznikov paljastaa myös sukeltaneensa jo 300 kertaa. Tviitissä on mukana kuva sukeltajasta ja kilpikonnasta.

11.46: Venäjä: Iskemme ohjuksilla vastataksemme mihin tahansa sabotaasiin

Venäjän puolustusministeriö varoittaa kiihdyttävänsä hyökkäyksiä Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan vastineena Ukrainan väitetyille hyökkäyksille Venäjällä. Venäjä on syyttänyt Ukrainaa Venäjän rajakaupunkeihin iskemisestä.

Ministeriön ilmoittaa tuoreimmassa tilannepäivityksessään ohjusiskujen määrän ja laajuuden kasvavan vastauksena mihin tahansa "Kiovan nationalistisen hallinnon terroristi-iskuun tai sabotaasiin Venäjän alueella".

Venäjän mukaan Ukraina lähetti helikoptereita pommittamaan rajan lähellä sijaitsevaa kylää ja haavoitti kahdeksaa ihmistä. Ukrainan hallinto on kieltänyt helikopteri-iskun ja syyttänyt Venäjää iskujen lavastamisesta Ukrainan-vastaisen hysterian lietsomiseksi Venäjällä.

Erillisessä lausunnossaan Venäjän puolustusministeriö kertoo iskeneensä muun muassa "sotilaalliseen" tehtaaseen Kiovan ulkopuolella myöhään torstaina.

11.43: Ukraina kertoo vaihtaneensa vangittuja sotilaita

Ukraina on kertonut vaihtaneensa Venäjän kanssa useita vangittuja sotilaita maan eteläosissa. Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjä vaihtoi neljä omaan sotilashenkilöstöönsä kuuluvaa ihmistä viiteen kiinni otettuun ukrainalaiseen.

Ukraina ilmoitti eilen neljännestä vanginvaihdosta helmikuussa alkaneen hyökkäyksen jälkeen. Tuolloin varapääministeri Iryna Vereshtshukin mukaan vaihdossa oli Ukrainan puolelta yhteensä 30 ihmistä.

Aiemmin tällä viikolla Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tarjosi, että Ukraina voisi vaihtaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheisenä liittolaisena pidetyn ukrainalaisoligarkin Viktor Medvedtshukin ukrainalaisiin sotavankeihin. Oligarkki otettiin kiinni Kiovassa hänen paettuaan kotiarestista.

10.57 Venäjän puolustusministeriö kertoo iskeneensä viime yönä sotilaskohteeseen Kiovan lähettyvillä

Maan puolustusministeriö kertoo uutistoimisto Rian sekä Reutersin mukaan iskeneensä viime yönä Ukrainan sotilaskohteeseen Kiovan lähettyvillä. Ministeriön mukaan se iski risteilyohjuksilla kohteeseen, jossa pinta-alusten tuhoamiseen tarkoitettuja meritorjuntaohjuksia. 

Lue lisää tästä.

10.27: Yhdeksästä evakuointikäytävästä sovittu 

Ukrainan varapääministeri Iryna Vereshchuk ilmoitti Reutersin mukaan yhdeksästä tälle päivälle tarkoitetusta evakuointikäytävästä.

Varapääministerin mukaan tarkoituksena on evakuoida siviilejä myös yksityisillä henkilöautoilla piiritetystä Mariupolin kaupungista. 

Lisäksi evakuointikäytäviä avataan Berdianskin, Tokmakin, Enerhodarin ja Sjeverodonetskin kaupungeista. 

8.45: Zelenskyi ylistää ukrainalaisia: Olemme kestäneet 50 päivää

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ylistää viimeisimmässä, viime yönä julkistetussa puheessaan ukrainalaisia "särkymättömiksi" ja Ukrainaa "rohkeimmaksi maaksi".

– Olemme kestäneet jo 50 päivää. 50 päivää Venäjän hyökkäystä, vaikka miehittäjät antoivat meille enintään viisi. Näin he "tuntevat meidät", presidentti sanoo.

Zelenskyi ylistää ukrainalaisia –"Olemme kestäneet jo 50 päivää" 11:14
 Katso presidentti Zelenskyin videotervehdys Kiovasta.
 

Lue lisää tästä.

6.01: CIA:n johtaja varoittaa epätoivoisen Putinin voivan tarttua ydinaseisiin 

Venäjän presidentti Vladimir Putin voi epätoivoissaan turvautua esimerkiksi taktisten ydinaseiden käyttämiseen, varoittaa Yhdysvaltain tiedusteluvirasto CIA:n johtaja William Burns. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja New York Times.

Hän pohjaa varoituksiaan Putinin ja Venäjän johdon mahdolliseen epätoivoisuuteen sekä Venäjän hyökkäyssodassaan Ukrainassa kokemiin takaiskuihin.

Burns kuitenkin alleviivaa, ettei ole nähnyt käytännön todisteita sellaisesta joukkojen sijoittelusta tai aseiden siirtämisestä, joka viittaisi ydinaseuhan välittömyyteen.

Putin on uhkaillut ydinaseilla toistuvasti ja Venäjä väitti jo pian hyökkäyksen aloitettuaan asettaneensa ydinasejoukkonsa valmiuteen.

4.44: Yhdysvaltain puolustusministeriö: Moskvan uppoaminen kova isku Venäjän laivaston vahvuudelle Mustallamerellä

Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva Moskvan uppoaminen on kova isku laivaston vahvuudelle Mustallamerellä, kertoo Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja John Kirby uutiskanava CNN:n mukaan.

Venäjä on kiistänyt Ukrainan väitteet ohjusiskusta Moskvaa vastaan ja väittänyt sen sijaan, että laivalla syttyi tulipalo, joka levisi ammusvarastoon.

Yhdysvaltain ei ole onnistunut varmentaa uppoamisen tarkkaa syytä. Kirbyn mukaan on kuitenkin mahdollista, että ukrainalaiset olisivat osuneet alukseen Neptune-merimaaliohjuksella.

Ria Novostin Venäjän puolustusministeriöltä saaman tiedon mukaan alus upposi eilen, kun sitä yritettiin hinata myrskyssä pahasti vaurioituneena satamaan.

4.42: Navalnyi kehottaa teknologiajättejä ja länsimaisia johtajia informaatiorintamaan Putinin propagandan kukistamiseksi

Vangittu venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kehottaa länsimaisia teknologiajättejä avaamaan venäläisille suunnatuilla mainoskampanjoilla informaatiorintaman Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vastaan.

Twitter-kanavallaan julkaistussa viestiketjussa Navalnyi kehottaa muun muassa Yhdysvaltain presidenttiä, Britannian pääministeriä ja Euroopan komission puheenjohtajaa etsimään pikaisesti sosiaalisen median ratkaisuja Putinin propagandan kukistamiseksi.

Navalnyin mukaan valtaosalla venäläisistä on täysin vääristynyt kuva siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu. Hän alleviivaa, että kertomukset venäläisten vankasta tuesta maan hyökkäyssodalle Ukrainassa ovat osa Venäjän hallinnon valheita.

Lue lisää tästä

4.38: Ukrainan viranomaiset: Harkovan alueella kuollut jo yli 500 siviiliä

Harkovan alueella on kuollut yli 500 siviiliä sen jälkeen kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan helmikuussa. Harkovan kuvernöörin Oleh Synjehubovin mukaan uhrien joukossa on 24 lasta.

–  Nämä olivat viatonta siviiliväestöä. Emme tule antamaan hyökkääjille anteeksi tässä elämässä, Synjehubov kirjoitti Telegram-kanavallaan.

Harkova on Ukrainan toiseksi suurin kaupunki, jossa asui ennen sotaa 1,5 miljoonaa ihmistä. Se sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Venäjän rajalta.

Venäjän hyökkäyksen alettua venäläisjoukot ovat pommittaneet Harkovaa jatkuvasti, mutta eivät ole onnistuneet valtaamaan sitä.

4.37: Venäläisoligarkki Usmanovin maailman suurin huvijahti takavarikkoon Saksassa

Saksa on virallisesti takavarikoinut venäläiselle oligarkille Alisher Usmanoville kuuluvan maailman suurimman huvijahdin, Dilbarin, kertovat poliisilähteet.

Talouslehti Forbesin mukaan 156-metrisen jahdin arvo on noin 555 miljoonaa euroa. Jahti on ollut korjattavana telakalla Hampurissa lokakuusta lähtien.

04.36: Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva on uponnut räjähdyksen jälkeen

Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva on uponnut räjähdyksen jälkeen, kertoo Venäjän puolustusministeriö. Ministeriön mukaan laiva upposi, kun sitä hinattiin satamaan myrskyisessä säässä.


Lue myös:

    Uusimmat