Mediat: Venäjä lähetti nootin Yhdysvalloille

Tuoreet tiedot Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan – Zelenskyi piti uhmakkaan puheen 6:01
Tuoreet tiedot Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan – Zelenskyi piti uhmakkaan puheen

Venäjä on lähettänyt Yhdysvalloille nootin, uutisoi Washington Post ja CNN.

Nootissa Venäjä varoittaa medioiden mukaan Yhdysvaltoja ja Natoa ennustamattomista seurauksista, jos asetoimituksia Ukrainaan jatketaan.

Lisäksi Venäjä toteaa nootissa, että asetoimitukset "lisäävät polttoainetta" sotaan, kertoo Washington Post, joka on nähnyt kopion nootista.

Nootti lähetettiin aiemmin tällä viikolla, kun Yhdysvallat oli valmistelemassa uutta 800 miljoonan dollarin aseapupakettia Ukrainaan.

Yhdysvallat on ensi kertaa päättänyt toimittaa Ukrainaan aseita, joita osa Joe Bidenin hallinnon virkamiehistä on pitänyt liian suurena sodan eskaloitumisriskinä.

Apupakettiin kuuluu muun muassa 11 Mi-17 helikopteria, 18 kappaletta 155 millistä haupitsia ja 300 niin sanottua itsemurhalennokkia.

CNN:n virkamieslähteen mukaan oli odotettua, että Venäjä protestoi uutta pakettia vastaan. Lähteen mukaan on kuitenkin epäselvää, muuttaako Venäjä oikeasti toimintaansa millään tapaa.

Viranomainen kuitenkin myönsi, että tämä voi olla merkki aggression kasvamisesta Yhdysvaltoja ja Natoa kohtaan sodan jatkuessa.

Venäjä on koonnut joukkojaan nyt Itä-Ukrainaan, ja voi Ukrainan mukaan aloittaa suurhyökkäyksen minä hetkenä hyvänsä.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n entinen johtaja David Petraeus arvioi tänään BBC:llä, että Venäjän suurhyökkäyksen tuloksen voi ratkaista juuri se, miten nopeasti läntistä aseapua saadaan Ukrainan itäosiin.

Lue myös:

    Uusimmat