Ukraina iski onnistuneesti venäläisten Moskva-alukseen – kenraalimajuri Toveri: "Ukrainan asevoimat yllättävät aina"

Tältä näyttää Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva Moskva 1:47
Video: Tältä näyttää Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva Moskva

Ukraina sanoo vaurioittaneensa Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaivaa Moskva-alusta. Kenraalimajuri evp. Pekka Toveri kertoo yllättyneensä ukranalaisten onnistumisesta. 

Rannikkokaupunki Odessan viranomaisten mukaan venäläisten Moskva-alusta ammuttiin ohjuksilla, minkä jälkeen se syttyi tuleen.

Venäjän puolustusministeriö on vahvistanut tulipalon aluksella ja todennut, että palon syytä selvitetään. Ministeriön mukaan aluksen miehistö on evakuoitu.

Suomen entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri kertoo Twitterissä yllättyneensä tiedosta. 

– Kuultuani Moskvan tuhosta, täytyy sanoa, että olen hyvin iloinen, että olin väärässä, kun eilen haastattelussa sanoin venäläisten seilaavan Odessan edustalla pommittamassa kaupunkia ja ukrainalaisilla ei ole kykyä vaikuttaa kauas. Ukrainan asevoimat yllättävät aina.

Toveri pohtii Twitterissä myös, miten ukrainalaiset ovat onnistuneet saamaan ohjusiskun maaliin. 

– Ilmeisesti Moskva-risteilijä tuhottiin näillä ohjuksilla. Olisi mielenkiintoista tietää millä ukrainalaiset hoitivat maalittamisen niin, että pystyivät ampumaan horisontin taakse.

Aluksella yli 500 sotilasta

Moskva on Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva. Aluksessa on yli 500 merisotilasta.

Moskva oli tapetilla jo aivan sodan alussa, kun se uhkaili ukrainalaisia Käärmesaaren puolustajia, jotka vastasivat haistattelemalla.

Mielialoja nostattaneen tapahtuman kunniaksi Ukrainan posti julkaisi juuri uuden postimerkin, jossa merisotilas esittää sotalaivalle tunnetun keskisormitervehdyksen. Käärmesaaren puolustajat otettiin lopulta vangeiksi.

Lue myös:

    Uusimmat