Navalnyi kehottaa teknologiajättejä ja länsimaisia johtajia informaatiorintamaan Putinin propagandan kukistamiseksi

Venäjän harjoittama propaganda ei pure länsirintamaan 11:43
Tutkijatohtori arvioi osapuolia informaatiosodassa.

Vangittu venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi kehottaa länsimaisia teknologiajättejä avaamaan venäläisille suunnatuilla mainoskampanjoilla informaatiorintaman Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vastaan.

Twitter-tilillään torstaina julkaistussa viestiketjussa Aleksei Navalnyi kehottaa muun muassa Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bidenia, Britannian pääministeriä Boris Johnsonia ja Euroopan komission puheenjohtajaa Ursula von der Leyeniä etsimään pikaisesti sosiaalisen median ratkaisuja Vladimir Putinin propagandan kukistamiseksi.

Navalnyin tilin mukaan valtaosalla venäläisistä on täysin vääristynyt kuva siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu.

–  Heille Putin käy pientä, erittäin onnistunutta sotaa, jossa on vuodatettu hyvin vähän verta. Meidän sotilaamme ovat sankareita, eikä uhreja ole juuri tullut, Navalnyin Twitter-tilillä kirjoitetaan.

Navalnyin tilin mukaan monet Venäjällä uskovat hallinnon virheellisiin väitteisiin siitä, että kaikki siviiliuhrit ovat "julmien natsien" sekä heitä tukevien länsimaiden syytä.

Laaja tuki Venäjän sodalle on osa hallinnon valheita

Navalnyi kuitenkin alleviivaa, että kertomukset venäläisten vankasta tuesta maan hyökkäyssodalle Ukrainassa ovat osa Venäjän hallinnon valheita.

– Tappaakseen ukrainalaisia Putin tarvitsee kipeästi sitä, että sotaa tuetaan Venäjän sisällä. Ja ensimmäisenä tulee ymmärtää, ettei Venäjällä ole 75 prosentin tukea Ukrainan kanssa käytävälle sodalle. Tämä on jälleen yksi Kremlin valheista, Navalnyin tilillä kirjoitetaan.

Oppositiopoliitikko painottaa, että sekä kysymys "tuetko sotaa Ukrainassa" että tähän kysymykseen annettu kieltävä vastaus voivat johtaa Venäjällä 15 vuoden vankeuteen.

Venäjällä sodan vastaisiin julkaisuihin reagoiminen sosiaalisessa mediassa on sekin vaarallista ja tämä voi johtaa Navalnyin mukaan työpaikan menettämiseen tai jopa vankeuteen.

– Tämä ei ole liioittelua. Putinin turvallisuuspalvelulla ei ole mitään tärkeämpääkään tekemistä kuin sodan vastaisista julkaisuista pitäneiden pidättäminen, Navalnyin tilillä väitetään Twitterissä.

Navalnyi: Sosiaalisen median estämiseen ei olisi tarvetta, jos sodalle löytyisi tukea

Navalnyin mukaan Putin käyttää valtion budjetista vuodessa yli 110 miljardia ruplaa eli yli 1,2 miljardia euroa propagandaan, minkä lisäksi oligarkit osallistuvat propagandakoneiston rahoittamiseen.

Venäjä on sodan aloitettuaan estänyt muun muassa useiden kansainvälisten sosiaalisen median palveluiden käytön ja estänyt riippumattomien medioiden toiminnan maassa.

Navalnyin mukaan laajoista kielloista huolimatta yli 85 prosenttia aikuisista Venäjällä käyttää edelleen joka päivä Youtubea, Instagramia, Whatsappia, Facebookia ja Googlea.

–  Me tarvitsemme mainoksia. Paljon mainoksia. Valtava kansallinen sodan vastainen kampanja alkaa mainoskampanjalla, Navalnyin tilillä kirjoitetaan.

Kello 16.37: Muokattu Navalnyin kommentteja muotoon, että tekstit on julkaistu hänen Twitter-tilillään. Viestien kirjoittajasta ei ole varmennettua tietoa, sillä Navalnyi on parhaillaan suorittamassa vankeustuomiotaan.


Lue myös:

    Uusimmat