Kosto Moskvan uppoamisesta? Venäjä kertoo iskeneensä Kiovan lähelle ja varoittaa kiihdyttävänsä iskuja – kohteena Ukrainan meritorjuntaohjukset

Räjähdys tallentui valvontakameroihin Vyshnevessä, Kiovan alueella 1:43
Video: Räjähdys tallentui valvontakameroihin Vyshnevessä, Kiovan alueella perjantain vastaisena yönä

Venäjän piti keskittää sotatoimensa, tai "erikoisoperaationsa" Ukrainan itäosiin, mutta sotalaiva Moskvan uppoaminen näyttää kääntäneen maan katseet jälleen Kiovaan.

Maan puolustusministeriö kertoo uutistoimisto Rian sekä Reutersin mukaan iskeneensä viime yönä Ukrainan sotilaskohteeseen Kiovan lähettyvillä. Ministeriön mukaan se iski risteilyohjuksilla kohteeseen, jossa pinta-alusten tuhoamiseen tarkoitettuja meritorjuntaohjuksia.

Venäjä vannoo jatkavansa ohjusiskuja Kiovan suuntaan, jos Venäjän alueelle, aluevedet mukaan lukien kohdistuu "minkäänlaisia terroritekoja tai sabotaasia".

Kiovan lähistöllä on vahvistetusti kuultu voimakkaita räjähdyksiä, joita pidetään merkittävimpinä sen jälkeen, kun Venäjä ilmoitti vetävänsä joukkonsa Kiovan läheltä taisteluihin Ukrainan itä- ja eteläosiin.

Ministeriön mukaan Venäjä on ottanut haltuunsa myös Iljitshin terästehtaan pahasti tuhotussa Mariupolissa. Ministeriö kertoi myös surmanneensa noin 30 puolalaista taistelijaa, jotka ovat sotineet Ukrainan joukoissa Harkovan alueella. Venäjän mukaan taistelijat olivat "yksityisestä puolalaisesta sotilasyhtiöstä". Muut tahot eivät ole kommentoineet tai vahvistaneet Venäjän väitteitä. Tietoja ei ole voitu vahvistaa luotettavista lähteistä, eikä Ukraina ole vielä kommentoinut iskuja.

Katso myös: Venäjä myöntää Mustanmeren laivastonsa lippulaivan, Moskva-ohjusristeilijän vaurioituneen räjähdyksessä

Venäjä myöntää Mustanmeren laivastonsa lippulaivan, Moskva-ohjusristeilijän vaurioituneen räjähdyksessä 1:49

Lue myös:

    Uusimmat