Mariupolissa ukrainalaiset piileskelevät valtavan terästehtaan sokkeloissa: "Venäläiset eivät yksinkertaisesti voi löytää heitä"

Venäjä joutuu nyt tarkastelemaan asemaansa Mustallamerellä uudestaan, kun sen lippulaiva Moskva on poissa pelistä 2:19
Video: Venäjä joutuu nyt tarkastelemaan asemaansa Mustallamerellä uudestaan, kun sen lippulaiva Moskva on poissa pelistä

Taistelut satamakaupunki Mariupolissa, jota venäläisjoukot ovat piirittäneet jo viikkoja, jatkuu edelleen.

Tällä hetkellä polttopisteessä on erityisesti yksi Euroopan suurimmista terästehtaista, nimeltään Azovstal.

Kaupungin viimeistä nujertamista yrittävät Venäjän tukemat separatistit sanovat, että ukrainalaiset pakenevat nyt kohti Azovstalia.

Syy tälle on selvä.

Tehdasalue on valtava 11 neliökilometrin sokkelo, jossa on paljon rakennuksia ja lukuisia piilopaikkoja. Separatistien apulaiskomentaja kutsuu aluetta ”linnoitukseksi kaupungin sisällä”.

Kiovalainen sotilasasiantuntija kommentoi tänään uutistoimisto Reutersille, että alueen vuoksi Venäjällä alettiin keskustella kemiallisista aseista.

– Azovstalin tehdas on valtava ja siellä on niin paljon rakennuksia. Venäläiset eivät yksinkertaisesti voi löytää heitä (Ukrainan joukkoja), Oleh Zhdanov sanoi Reutersille.

– Sen vuoksi venäläiset alkoivat puhua kemiallisesta iskusta: se on ainoa keino savustaa ukrainalaiset ulos, hän jatkoi.

Separatistit sanovat, että heillä on hallussaan 80 prosenttia satama-alueesta, jossa myös Azovstal sijaitsee.

Tehdasalueilta on raportoitu tänäänkin katutaisteluita.

Lue myös:

    Uusimmat