Sergio Perez ajoi voittoon, Fernando Alonsolle viime hetken rangaistus – näin Saudi-Arabian GP eteni

F1-kauden toinen osakilpailu ajettiin sunnuntai-iltana Saudi-Arabian Jeddahissa. MTV Urheilu seurasi kisaa hetki hetkeltä.

Saudi-Arabian GP:

Lopputulokset:


1. Sergio Perez   Red Bull  
2. Max Verstappen  Red Bull   +5,355
3. George Russell  Mercedes   +25,866
4. Fernando Alonso Aston Martin +30,728
5. Lewis Hamilton  Mercedes   +31,065
6. Carlos Sainz   Ferrari   +35,876
7. Charles Leclerc Ferrari   +43,162
8. Esteban Ocon   Alpine    +52,832
9. Pierre Gasly   Alpine    +54,747
10.Kevin Magnussen Haas     +64,826
---------------
18. Valtteri Bottas Alfa Romeo  +1.kierros

Kello 20.46: Viime hetken muutos lopputuloksiin! Fernando Alonso saa kymmenen sekunnin aikarangaistuksen, koska Aston Martin koski liian aikaisin Alonson autoon viiden sekunnin aikarangaistuksen aikana.

Tämä tarkoittaa sitä, että Alonso putoaa neljänneksi ja Russell nousee lopputuloksissa kolmanneksi.

Ruutulippu: Sergio Perez voittaa Saudi-Arabian osakilpailun! Max Verstappen ajaa viimeisellä kierroksella koko kisan nopeimman kierrosajan ja on tänään toinen. Fernando Alonso täydentää kärkikolmikon.

Valtteri Bottas on tänään 18:s.

Kierros 50/50: Sergio Perez lähtee kilpailun viimeiselle kierrokselle.

Kierros 46/50: Nyt Verstappen tiedustelee varikkomuurilta, mikä on kisan nopein kierros tällä hetkellä, mutta Red Bull ei kerro vastausta.

Kierros 45/50: Tällä hetkellä Sergio Perez on kiinni kilpailun nopeimmassa kierroksessa, ja täten nousemassa MM-tilaston kärkeen. Verstappen on kuitenkin jäänyt viime kierrosten aikana noin sekunnin Perezille, joten lataakohan Verstappen nyt paukkuja nopeinta kierrosta varten.

Kierros 43/50: Seitsemän kierrosta jäljellä ja tilanne näyttää tältä:

1) Perez 2) Verstappen 3) Alonso 4) Russell 5) Hamilton 6) Sainz 7) Leclerc 8) Ocon 9) Gasly 10) Tsunoda 18) Bottas

Kierros 40/50: Perez puolestaan valittelee nyt, että jarrupolkimen liike tuntuu nyt hieman pitkältä. Red Bullilla riittää vielä jännitettävää.

Talli kuitenkin rauhoittelee Perezia ja toteaa, että kaiken pitäisi olla kunnossa. Jarrupalat ovat luultavasti vain hieman kuluneet.

Kierros 38/50: Perez ajaa kisan kärjessä vahvasti, eikä Verstappen ole pystynyt kuromaan eroa juurikaan umpeen. Ero on tällä hetkellä 4,6 sekuntia.

Verstappen valittaa tiimiradiossa tuntevansa jotain tärinää vetoakselissa. Juuri vetoakselin hajoaminen pilasi Verstappenin eiliset aika-ajot.

– Vetoakseli pitää outoa ääntä kovassa vauhdissa. Luulen, että jotain on pielessä, Verstappen toteaa.

Vauhdissa Verstappenin huolet eivät kuitenkaan toistaseksi ole näkyneet.

Kierros 36/50: Valtteri Bottas tulee kisan viimeiseltä sijalta sisään ja putoaa todella kauas muista. Bottas on ollut läpi kilpailun heikossa vauhdissa.

Kierros 34/50: Kisassa on nyt käynnissä todella seesteinen vaihe. Red Bullit painavat radalla aivan omaa vauhtiaan ja taaemapana muut ajavat tosi tasaisia kierroksia, eikä eroja synny. Suuntaan tai toiseen.

Kierros 31/50: Russell on nyt kiristänyt tahtiaan tiimiviestittelyn jälkeen ja on nyt venyttänyt eron Hamiltoniin liki kahteen sekuntiin.

Kierros 29/50: Russell pyytää Mercedestä rauhoittamaan tilanteen, mutta talli antaa kuskien kisata.

Kierros 28/50: Perez ja Verstappen ajavat aivan tasatahtiin ja ero on 5,1 sekuntia Perezin hyväksi. Red Bull -kaksikko ajaa yli sekunnin nopeampia kierroksia kuin muut.

Kierros 28/50: Hamilton on ajanut Russellin kiinni ja hiillostaa nyt tallitoveriaan. Tallimääräystä ei ole kuulunut, joten Mercedes-kuskit saavat kisata rehdisti sijoituksista.

Kierros 24/50: Perez ajaa kärjessä kuin vimmattu ja yrittää venyttää eroaan Alonsoon ennen kuin Verstappen tulee ohi. Ero on nyt 5,6 sekuntia.

Ja pääsuoralla Verstappen syöksyy Alonson ohi toiseksi.

Kierros 24/50: Verstappen ohittaa todella helposti Russellin ja nousee kilpailussa jo kolmanneksi!

Kierros 22/50: Lewis Hamilton ohittaa Carlos Sainzin komeasti ja nousee viidenneksi. Hamilton on kärkiryhmän ainoa kuljettaja, joka ajaa medium-renkailla. Muilla on kovat renkaat.

Kierros 21/50: Perez ottaa hyvän uusintalähdön ja jättää Alonson heti taakse. Russell pääsee todella lähelle espanjalaista, muttei pääse hakemaan ohitusta. Erittäin siisti uusintalähtö.

Kierros 20/50: Turva-auto tulee sisään tältä kierrokselta! Sopii odottaa, että Verstappen lähtee haastamaan Russellia.

Kierros 19/50: Fernando Alonso kärsii rangaistuksensa, mutta pysyy yhä toisena. Tässä kärjen järjestys turva-auton takana.

1) Perez 2) Alonso 3) Russell 4) Verstappen 5) Sainz 6) Hamilton 7) Leclerc 8) Tsunoda 9) Ocon 10) Gasly 19) Bottas

Kierros 19/50: Turva-auto tulee Ferrarin kannalta ikävään ajankohtaan, sillä Sainz ja Leclerc tekivät molemmat varikkopysähdyksensä juuri ennen turva-autoa. Muut saavat heihin nähden nyt ilmaisen varikkopysähdyksen.

Kierros 18/50: Ja juuri kun tuli puhe Strollista, joutuu hän jättämään kisan kesken. Talli käskee Strollin pysähtymään välittömästi ja turva-auto otetaan radalle!

Kierros 16/50: Verstappen on ajanut Leclercin kiinni! Leclerc tulee hollantilaisen edestä sisään, joten Verstappenin ei tarvitse edes yrittää ohitusta.

Leclerc ottaa niin ikään kovan setin alle ja palaa radalle kahdeksanneksi Sainzin ja Strollin väliin.

Tässä vaiheessa voi todeta, ettei Strollin varikkopysähdyksen ajoitus ole osunut nappiin, sillä molemmat Ferrarit ovat ohittaneet kanadalaisen varikkopysähdysten yhteydessä.

Kierros 16/50: Alonso on nyt pudonnut Perezin kyydistä ja ajaa noin viiden sekunnin päässä meksikolaisesta.

Carlos Sainz tulee nelossijalta varikolle ja palaa kovilla renkailla yhdeksänneksi.

Kierros 14/50: Verstappenkin ohittaa Oconin ja jatkaa nousuaan.

Lance Stroll tulee nelossijalta varikolle ja avaa näin varikkopelin kärjen osalta. Kovaa rengasta alle ja takaisin radalle sijalle 11.

Kierros 13/50: Leclerc jatkaa nousuaan! Tällä kertaa monacolaisen vauhdin edessä joutuu taipumaan Esteban Ocon. Leclerc on noussut jo kuudenneksi.

Toisena ajava Alonso kehuu tiimiradiossa renkaitaan ja toivoo venyttävänsä ensimmäistä stinttiä.

Kierros 12/50: Lewis Hamilton joutuu jälleen taipumaan! Max Verstappen syöksyy pääsuoralla helposti brittimestarin ohi ja nousee kahdeksanneksi.

Kierros 10/50: Valtteri Bottas tulee jo kymmenennellä kierroksella varikolle ja putoaa sijalle 19.

Kierros 9/50: Kovilla renkailla ajava Hamilton ei pysty puolustautumaan pehmeillä renkailla ajavaa Leclercia vastaan ja monacolainen nousee jo seitsemänneksi.

1) Perez 2) Alonso 3) Russell 4) Stroll 5) Sainz 6) Ocon 7) Leclerc 8) Hamilton 9) Verstappen 10) Gasly

Kierros 9/50: Kisan kärjessä ajava Perez ei ole päässyt karkuun Alonsolta ja espanjalaiskonkari roikkuu koko ajan DRS-etäisyydellä. Kolmantena ajava Russell on jäänyt kaksikosta jo lähes viisi sekuntia.

Kierros 8/50: Leclerc on noussut kahdeksanneksi ja jahtaa nyt Hamiltonia. Ero on enää 0,5 sekuntia. Hamilton on vaikeuksissa.

Kierros 4/50: Sergio Perez ohittaa Alonson tyylikkäästi ja nousee takaisin kilpailun kärkeen.

Kierros 3/50: Rangaistushan sieltä tulee! Alonsolle viiden sekunnin rangaistus, koska hänen autonsa oli väärin ruudukossa.

Taamepana Charles Leclerc on noussut yhdeksänneksi ja Max Verstappen sijalle 13. Valtteri Bottas ajaa sijalla 15.

Kierros 1/50: FIA ilmoittaa heti avauskierroksella tutkivansa Alonsoa siitä, että oliko hänen autonsa oikein sijoitettuna lähtöruudukossa.

LÄHTÖ: Fernando Alonso saa upean startin ja syöksyy heti Sergio Perezin ohi kilpailun kärkeen!

Kello 19.03: Mielenkiintoisia rengastaktiikoita havaittavissa. Charles Leclerc lähtee kisaan pehmeillä renkailla, Lewis Hamiltonilla kovat renkaat ja muilla kärkikuskeilla Verstappen mukaan lukien on mediumit.

Kello 19.00: Kuljettajat lähtevät lämmittelykierrokselle!

Kello 18.55: Kaikki alkaa olla pian valmista! Viisi minuuttia lähtöön!

Kello 18.30: Red Bull on osoittanut kauden ensimmäisistä hetkistä lähtien olevansa tällä hetkellä F1-sirkuksen nopein auto. Verstappenin eiliset ongelmat avaavat tänään oivallisen mahdollisuuden Sergio Perezille.

Vierestä lähtee kuitenkin nälkäinen Fernando Alonso, joka aloitti kauden Bahrainissa upealla tavalla.

Kello 18.25: Pirellin povaa tänään yhden pysähdyksen kilpailua. Alla hieman hahmotelmaa parhaista rengastaktiikoista.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kello 18.15: Saudi-Arabian F1-osakilpailu ajetaan nyt kolmannen kerran. Kisan ovat pystyneet voittamaan Lewis Hamilton ja Max Verstappen.

Kello 18.05: Lauantaiset aika-ajot tarjosivat suuren yllätyksen, kun Max Verstappen jäi auton hajottua vasta 15. lähtöruutuun. Avauskisan suvereenisti voittanut Verstappen on ennenkin tehnyt huimia nousuja, mutta nähdäänkö sellainen tänään?

Lähtöjärjestys:

1. Sergio Perez, Red Bull

2. Fernando Alonso, Aston Martin

3. George Russell, Mercedes

4. Carlos Sainz, Ferrari

5. Lance Stroll, Aston Martin

6. Esteban Ocon, Alpine

7. Lewis Hamilton, Mercedes

8. Oscar Piastri, McLaren

9. Pierre Gasly, Alpine

10. Nico Hülkenberg, Haas

11. Guanyu Zhou, Alfa Romeo

12. Charles Leclerc, Ferrari*

13. Kevin Magnussen, Haas

14. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

15. Max Verstappen, Red Bull

16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

17. Alexander Albon, Williams

18. Nyck de Vries, AlphaTauri

19. Lando Norris, McLaren

20. Logan Sargeant, Williams

*Charles Leclerc sai 10 lähtöruudun rangaistuksen

Kello 18.00: Mukavaa sunnuntai-iltaa ja tervetuloa F1-liveseurannan pariin! Tänään luvassa on kauden toinen osakilpailu. Lähtövalot sammuvat tunnin kuluttua! 

Lue myös:

  Uusimmat