Charles Leclerc voitti vihdoin kotiradallaan, Max Verstappen jäi kauas kärjestä – näin Monacon GP eteni

F1-kausi 2024 jatkui sunnuntaina kauden kahdeksannella osakilpailulla, kun vuorossa oli legendaarinen Monacon GP. MTV Urheilu seurasi kilpailua hetki hetkeltä.

Monacon GP, liveseuranta:

Lopputulokset:

1) Charles Leclerc, Ferrari
2) Oscar Piastri, McLaren (+7,152)
3) Carlos Sainz, Ferrari (+7,585)
4) Lando Norris, McLaren (+8,650)
5) George Russell, Mercedes (+13,309)
6) Max Verstappen, Red Bull (+13,853)
7) Lewis Hamilton, Mercedes (+14,908)
8) Yuki Tsunoda, RB (+1 kierros)
9) Alex Albon, Williams (+1 kierros)
10) Pierre Gasly, Alpine (+1 kierros)
---------------
13) Valtteri Bottas, Sauber (+2 kierrosta)
 

RUUTULIPPU: Charles Leclerc voittaa ensimmäistä kertaa kotiradallaan! Oscar Piastri on tänään toinen ja Carlos Sainz täydentää kärkikolmikon.

Leclerc, Piastri, Norris ja Sainz ajoivat renkaillaan huimat 77 kierrosta ilman varikkopysähdyksiä.

Kierros 76/78: Kolme kierrosta jäljellä! Leclerc johtaa kisaa tukevasti 8,6 sekunnilla.

Kierros 70/78: Charles Leclerc näyttää olevan matkalla ensimmäiseen voittoonsa kotiradallaan Monacossa. Leclerc on karannut Piastrilta jo 6,3 sekunnin päähän.

Kierrros 65/78: Verstappen on aivan Russellin kontissa kiinni, mutta ei ole löytänyt vielä mahdollisuutta ohitukseen. Hamilton hiipii taaempaa hiljalleen lähemmäksi sijoilla viisi ja kuusi ajavaa kaksikkoa.

Kierros 61/78: Verstappen on ajanut jo Russellin kiinni ja voisi kuvitella, että hollantilaistähti hakee 50 kierrosta tuoreimmilla renkailla kohta ohitusta.

Kierros 57/78: Lewis Hamiltonin vuoro ajaa uusi nopein kierros: 1.14,423. Hamilton on lähes kolme sekuntia nopeampi kuin kisaa johtava Leclerc.

Kierros 56/78: Lando Norris pääsee erittäin lähelle Sainzia, muttei pääse yrittämään ohitusta.

Taaempana Verstappen on ajanut kisan nopeimman kierroksen.

Kierros 54/78: Ja Valtteri Bottas esittää komean ohituksen! Logan Sargeant jää nuolemaan pölyä. Hienoa työtä suomalaiselta! Bottas on nyt 13:ntena.

Kierros 53/78: Red Bull ja Verstappen vastaavat Mercedeksen taktiikkaan ja Verstappen otetaan sisään. Verstappen palaa radalle Hamiltonin eteen.

Kierros 52/78: Mercedes ja Lewis Hamilton tekevät peliliikkeen ja brittikuski tulee varikolle. Hamilton ei menetä sijoitusta lainkaan, vaan jatkaa seitsemäntenä. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä vaikuttaa muiden kuskien taktiikoihin.

Kierros 50/78: Lance Stroll ja rengasrikko! Kanadalainen joutuu tulemaan varikolle ja hän putoaa Bottaksen taakse kisan viimeiseksi.

Kierros 46/78: Kisassa ei tapahdu tällä hetkellä juuri mitään. Kärkinelikko Leclerc Piastri Sainz ja Norris ajavat 5,3 sekunnin sisällä toisistaan. 

Russell on 14,3 sekuntia Norrisin takana, Verstappen 1,9 sekuntia Russellista ja Hamilton 3,7 sekuntia Verstappenista.

Ohituksia ei juurikaan olla nähty.

Kierros 41/78: Ja näin kärkinelikko ohittaa Bottaksen kierroksella.

Kierros 39/78: Ferrari pyytää kisan kärjessä ajavaa Leclerciä hidastamaan vauhtiaan, jottei Norrisin ja Russellin välinen ero kasva niin suureksi, jotta neljäntenä ajava Norris voisi tehdä varikkopysähdyksen menettämättä sijoitustaan.

Leclerc sanoo takaisin, ettei hän haluaisi ajaa hitaammin tällä hetkellä.

Kierros 37/78: Hiljalleen aletaan lähestyä hetkeä, jolloin kärkinelikko ottaa Bottaksen, Zhoun, Sargeantin, Ricciardon ja Alonson kierroksella kiinni.

Kierros 30/78: Ei muutoksia kärjen järjestyksessä. Kärkikuljettajat alkavat kuitenkin hiljalleen jo antaa talleilleen viestejä renkaiden kulumisesta.

1) Leclerc 2) Piastri 3) Sainz 4) Norris 5) Russell 6) Verstappen 7) Hamilton 8) Tsunoda 9) Albon 10) Gasly ----- 16) Bottas

Kierros 18/78: Valtteri Bottas ajaa uusilla renkailla kisan nopeimman kierroksen 1.16,561. Hän on tällä hetkellä peräti kolme sekuntia nopeampi kuin kukaan muu.

Kierros 17/78: Kärjessä Piastri roikkuu aivan Leclercin kontissa kiinni, mutta Monacossa on vain niin vaikea löytää ohituspaikkoja. Myös Norris on aivan Sainzin kannassa kiinni. 

Koko kärkinelikko on 2,5 sekunnin sisällä toisistaan. Viidentenä ajava Russel on jäänyt nelikosta jo 8,6 sekuntia.

Kierros 16/78: Sauber ei tyydy vain ajelemaan letkassa, vaan Valtteri Bottas otetaan varikolle sijalta 14. Kovaa rengasta alle ja Bottas radalle viimeiselle sijalle 16.

Kierros 11/78: Tallit saivat punaisten lippujen aikana vaihtaa renkaat autoihinsa, joten kaikki kuskit ovat täyttäneet rengassääntönsä. Vaikuttaa siltä, että kaikki yrittävät ajaa maaliin ilman varikkopysähdyksiä, sillä kierrosajat ovat todella hitaita.

Russell kertoo Mercedekselle, että hänellä olisi reserviä jopa kolme sekuntia nopeampaan kierrosaikaan.

Kierros 7/78: Ferrarit ja McLarenit ovat repineet pienen kaulan viidentenä ajavaan George Russelliin, joka ajaa medium-renkailla. Mercedes pyysi Russellia säästämään renkaita, eikä keskittymään neljäntenä ajavan Norrisin jahtaamiseen.

Russellin lisäksi myös Verstappen, Hamilton, Gasly, Stroll, Alonso ja Bottas ovat liikenteessä medium-renkailla. Kaikki muut ajavat kovalla seoksella.

Kierros 4/78: Tässä tämän hetkinen tilanne:

1) Leclerc 2) Piastri 3) Sainz 4) Norris 5) Russell 6) Verstappen 7) Hamilton 8) Tsunoda 9) Albon 10) Gasly ---- 14) Bottas

UUSINTALÄHTÖ: Nyt lähtö sujuu huomattavasti siistimmin. Leclerc pitää kärkipaikkansa, Piastri toisena ja Sainz kolmantena.

Kello 16.44: Kaikki alkaa olla hiljalleen valmista uusintastarttia varten. Autot lähtevät yksitellen lämmittelykierrokselle.

Kello 16.35: Avauskierroksella niin ikään autoaan kolhinut Carlos Sainz saa huimia uutisia ja hän lähtee uusintalähtöön yhä kolmannesta ruudusta.

Kello 16.31: Tuomaristo on ilmoittanut, ettei avauskierroksen kolarista jaeta rangaistuksia. Samaan aikaan tuomaristo ilmoittaa, että kisa jatkuu kello 16.44.

Kello 16.27: FIA on ilmoittanut, että kisaa jatketaan lähtöruuduista. Korjaustyöt ovat kuitenkin vielä pahasti kesken.

Kello 16.15: Odottaa sopii, että turva-aitojen korjaamisessa kestää vielä tovi. Tuomaristo ei ole antanut vielä mitään aikaikkunaa, jolloin kisaa päästäisiin jatkamaan.

Kierros 1/78: Ensimmäisellä kierroksella on tapahtunut enemmänkin! Hidastuskuvista paljastuu, että myös Alpinen Esteban Ocon ja Pierre Gasly osuivat rajusti yhteen. Kumpikin pystyi kuitenkin jatkamaan ajamista ennen punaisia lippuja.

Kierros 1/78: Sainz puolestaan osui yhteen Oscar Piastrin kanssa hajoittaen autonsa.

Kierros 1/78: Hidastukset paljastavat, että Perez osui yhteen toisen Haasin Kevin Magnussenin kanssa ja osui rajusti seinään kolhien samalla Nico Hülkenbergiä.

LÄHTÖ: Charles Leclerc pitää pintansa kärjessä! Taaempana on tullut osumaa ja Carlos Sainz joutuu ajamaan sivuun. Sergio Perez, Kevin Magnussen ja Nico Hülkenberg osuvat myös rajusti yhteen ja punaiset liput heiluvat radalla!

Olipa dramaattinen lähtö!

Kello 16.00: Kaikki alkaa olla hiljalleen valmista! Kuljettajat lähtevät lämmittelykierrokselle.

Kello 15.53: Leclerc on ajanut kotiyleisönsä edessä paalupaikalle kahdesti aikaisemminkin, muttei ole vielä pystynyt voittamaan Monacossa.

Nykykuskeista Monacossa ovat voittaneet Max Verstappen (2), Sergio Perez (1), Lewis Hamilton (2) ja Daniel Ricciardo (1).

Kello 15.45: Kuten jo yllä on mainittu, Ferrarin Charles Leclerc lähtee kotikisaansa paalupaikalta ennen McLarenin Oscar Piastria. Mielenkiintoista nähdä, mihin aika-ajoissa epäonnistunut Verstappen yltää kuudennesta ruudusta.

Kello 15.15: Oikein mukavaa sunnuntaita ja tervetuloa F1-liveseurannan pariin! Tänään ajetaan kauden kahdeksas kilpailu Monacon perinteikkäällä katuradalla.

Lue myös:

    Uusimmat