Katso kuvat turmapaikalta: Puolustusvoimien autot ja linja-auto mukana usean ajoneuvon onnettomuudessa Hollolassa – pelastuslaitos kertoo tilanteesta MTV:lle

0:35

Hollolassa Tampereentiellä on sattunut usean ajoneuvon liikenneonnettomuus. Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa ei kuollut ketään. 

Päivystävän palomestarin Juha Lahtisen mukaan tarkempi onnettomuuspaikka on Kastarintien risteys.

– Tässä on kaksi (puolustusvoimien) maastokuorma-autoa, yksi rekka, yksi tyhjä linja-auto ja kaksi henkilöautoa osallisina, Lahtinen kertoo MTV Uutisille.

Yhteensä osallisena oli seitsemän ihmistä. Lahtinen ei arvioi sen enempää ihmisten kuntoa, mutta kertoo heidän olevan elossa.

– Kaikki muut autot ovat tiellä pyörillään, mutta maastokuorma-autot ovat molemmat ojassa, mutta pyörillään nekin, Lahtinen kertoo. 

Puolustusvoimat on tiedottanut, että neljä varusmiestä vietiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan tarkastettavaksi. He olivat kävelleet itse pois ajoneuvoista.

Hämeen poliisi kertoi asiasta myös Twitterissä. Poliisin mukaan osallisina olleita on viety tarkistettavaksi Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Autoilijoita myös pyydetään välttämään Sairakkalan ja Tenhiälän väliä. 

Poliisi selvittää syytä

Hämeen poliisista kerrotaan MTV Uutisille, että tapahtumapaikalla on ollut "pyryttävä eli huono ajokeli".

Poliisi kertoo tutkivansa onnettomuuden syytä.

Poliisin mukaan tapahtumien kulusta tiedetään toistaiseksi se, että kaksi Tampereen suunnalta tullutta Puolustusvoimien ajoneuvoa törmäsi bussiin, kun se lähti pysäkiltä liikkeelle, STT kertoo. Lisäksi kaksi henkilöautoa kolaroivat keskenään.

Valtatie 12 oli hetken kokonaan poikki. Pelastuslaitos on kuitenkin kertonut STT:lle, että toinen kaista on saatu avattua liikenteelle. 

– Varmaan jonkin ajan kuluttua saadaan toinen kaista auki, jotta poliisi pääsee ohjaamaan liikennettä. Varmaan vajaan tunnin on tilanne päällä, Lahtinen arvioi kello 10 jälkeen MTV Uutisille. 

Palomestari ei halunnut kommentoida onnettomuuden syytä. Poliisin mukaan syyn selvittämiseen voi mennä kauan. 

Lisätty poliisin tietoja 9.3.2021 klo 11.17.

Päivitetty tieto tien avaamisesta 9.3.2021 klo 11.06.

Päivitetty uusimmilla tiedoilla 9.3.2021 klo 13.00.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja