Leijonien taistelu päättyi pettymykseen – näin tappiollinen puolivälierä eteni

Leijonat pelasi Kanadaa vastaan Pyeongchangin olympialaisten jääkiekkoturnauksen puolivälierissä. MTV Sport seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Panoksena ottelussa oli paikka turnauksen välierissä, jossa vastaan tulee voittaja samaan aikaan pelattavasta kamppailusta Ruotsi-Saksa.

Liveseuranta alla!

60.00: Ottelu päättyy Kanadan 1-0-voittoon. Vielä viimeisillä sekunneilla Oskar Osala pääsee vielä kokeilemaan. Ei riitä.

59.28: Eeli Tolvanen laukoo. Kiekko nousee vastustajan mailasta katsomoon.

59. min: Kellossa on vielä 59 sekuntia. Kanada ottaa aikalisän.

58. min: Alkaa olla jo epätoivoisia elkeitä. Suomi hakee tasoitusta. Mikko Koskinen lähtee maaliltaan.

57. min: Heiskanen tulee lentämällä vasemmalta sisään. Laukaus pomppaa Poulinista maalin eteen, mutta suomalaisia ei ole lähimaillakaan.

55. min: Mikko Koskinen selvittää jälleen yhden maalipaikan.

52. min: Jotain pitäisi nyt tapahtua. Suomi ei pääse luomaan maalipaikkoja, vaan Kanada pitää kiekkoa Leijonien päädyssä.

49. min: Miro Heiskanen tuo kiekon komeasti ylös ja tarjoilee keskelle. Veli-Matti Savinainen ei pääse kiekkoon, vaan torpataan pää edellä maalin perukoille.

47. min: Eeli Tolvanen pääsee laukomaan. Kiekko jää ruuhkaan. Nyt alkaa Leijonat viimein saada tilanteita Kanadan maalille.

40.55 MAALI! Kanada 1-0: Kylmä suihku erän alkuun. Petri Kontiola häviää aloituksen puhtaasti Eric O'Dellille ja Maxim Noreau pommittaa kovalla laukauksella ottelun avausmaalin.

Klo 15.48: Kolmas erä alkaa ja taistelu välieräpaikasta huipentuu!

40.00: Toinen erä on ohi ja suomalaisittain voisi sanoa, että onneksi tilanne on edelleen 0-0. Kanada laukoi toisessa erässä 18 kertaa kohti Koskista, Leijonat 10 kutia Poulinin suuntaan.

40. min: Suomi iskee vielä loppusekunneilla voimakkaasti vastaan. Eeli Tolvanen harhauttaa itsensä laukaisupaikkaan ja pamauttaakin pahan kudin, jonka Kevin Poulin torjuu olkapäällään.

38. min: Rene Bourquen vuoro tunkeutua maalille. Laukoo suoraan Royn syötöstä, mutta Koskinen pitää Suomea pystyssä.

36. min: Kanadan mylly jatkuu vielä ylivoiman päätyttyä. Suomella on nyt todella väsynyt viisikko jäällä.

35. min: Kanadan vaarallinen ylivoimapyöritys päättyy Mikko Koskisen loistavaan patjatorjuntaan Derek Royn laukoessa. Kiekko keskialueelle.

33.36 JÄÄHY! Marko Anttila kaataa kiekottoman kanadalaisen ja joutuu jäähylle estämisestä.

34. min: Miika Koivisto menettää alimpana miehenä kiekon. Paikkaa mokansa kuitenkin loistavasti.

32. min: Mika Pyörälä pääsee loistopaikasta ohjaamaan ja heti perään lyömään vielä omasta irtokiekostaan. Poulin venyy kiekon tielle. Tämä oli Leijonien tähän asti paras paikka mennä johtoon. Klotenin vahti on aloittanut vaikeassa paikassa hyvin.

32. min: Kanada vyöryttää Suomen maalille parikin vaaran paikkaa. Hetken päästä Miika Koivisto pääsee lataamaan, mutta Kevin Poulin nappaa kiekon hanskaansa.

28. min: Andrew Ebbett laukoo kohti Koskisen kupolia. Suomalaisvahti rääpäiseen kiekkoon, joka ponnahtaa onneksi maalin yli.

27. min: Kontiola pääsee tälläämään ylivoimalla. Poulin selvittää ensimmäisen testin. Juuso Hietanen on poistunut pukukoppiin.

25.26 JÄÄHY! Brandon Kozun ajaa rumasti Juuso Hietasta selkään Suomen päässä. Hietanen naama edellä pleksiin ja Jokerien entinen hyökkääjä kahden minuutin istunnolle.

25. min: Scrivensiin koskee edelleen. Kakkosvahti Kevin Poulin alkaa keräillä varoillaan. Kanada vaihtaa maalivahtia. Poulin on pelannut tässä turnauksessa vain Etelä-Koreaa vastaan ja siinä pelissä hän piti maalinsa puhtaana.

24. min: Rytinää on tullut huomattavasti enemmän kuin varovaisessa avauserässä. Veli-Matti Savinainen ajaa maalille ja Eric O'Dell runttaa kuolleesta kulmasta suomalaisen suorilta jaloilta kumoon. Kanadalaisvahti Ben Scrivens saa Savinaisen päälleen ja puhaltelee nyt pitkään maalillaan.

23. min: Koskinen on tehdä pahan virheen yrittäessään katkaista syöttöä. Sohaisee ohi ja joutuu venyttämään patjansa laukauksen tielle.

23. min: Nyt tulee Kanadan tähän asti paras paikka. Vasen laita avautuu, kun Andrew Ebbett pääsee kiekonmenetyksen kautta iskemään. Mikko Koskinen torjuu ja Leijonien puolustus siivoaa uhrautuvasti kiekon pois maalin edustalta.

22. min: Kanada pysyy kiekossa erän aluksi.

Klo 14.55: Toinen erä on käynnissä!

Klo 14.41: Kerrottakoon tähän väliin, että Saksa johtaa Ruotsia samaan aikaan toisaalla pelattavassa puolivälierässä jo 2-0. Christian Ehrhoff ja Marcel Nöbels iskivät puolen minuutin välein avauserässä. Ja tästä ottelusta tulee muuten Kanada-Suomi-parin voittajalle välierävastus. Lisää tässä jutussa.

20.00: Ensimmäinen erä päättyy 0-0-tilanteessa. Kontiolan rangaistusta jää toiseen erään kärsittäväksi vielä 15 sekuntia.

20. min: Genoway pommittaa vasemmalta kovaa ja kiekko pomppaa Koskisen räpylästä pahasti keskelle. Ei löydy jatkajaa tässäkään tilanteessa. Hetkeä aiemmin Miro Heiskanen sai kiekosta kasvoihinsa ja poistui vaihtoaitioon.

18.15 JÄÄHY! Se ilo loppuu lyhyeen. Petri Kontiola joutuu hukatun kiekon jälkeen katkaisemaan kanadalaisten etenemisen laittomin keinoin ja menee boksiin estämisestä.

17.38 JÄÄHY! Kanada menettää kiekon omalla alueella, ja Joonas Kemppainen pääsee vastahyökkäykseen. Marc-Andre Gragnani laittaa kevyesti mailan suomalaiskainaloon ja joutuu jäähylle. Aika kevyesti tuli ja tämä näkyy kanadalaisten reaktioista.

17. min: Kanada piristyy. Mason Raymond murtautuu Mikko Koskisen maalille oikeasta kulmasta. Onneksi ei löydy ketään lyömään kiekkoa sisään.

16. min: Derek Roy pujottelee vaarallisesti keskeltä, mutta veto jää uupumaan.

13. min: Kovaa taistelua Kanadan maalilla. Jonas Enlund ja Veli-Matti Savinainen miekkailevat maalialueella kiekosta, joka oli jo itse asiassa päätynyt kulmaan.

12. min: Leijonat voittaa valtaosan kaksinkamppailuista ja pitää hyvin kiekkoa vastustajan alueella. Hyvältä näyttää.

9. min: Kanada selviää alivoimasta. Suomi on vielä lähellä maalintekoa ylivoiman päätteeksi.

7. min: Sami Lepistö pääsee laukomaan tulisesti käytettyään kiekon Kontiolalla. Scrivens torjuu.

7. min: Ykkösylivoimassa ovat hyökkääjistä nyt Eeli Tolvanen, Joonas Kemppainen, Petri Kontiola ja uutena Veli-Matti Savinainen.

6.08 JÄÄHY! Chay Genoway ei saa kiekko Marko Anttilan vahvasta suojauksesta ja kumauttaa ronkkiessaan mailalla tätä visiiriin. Leijonat ylivoimalle!

4. min: Leijonat saa ottelun ensimmäisen maalipaikan. Mikko Lehtonen laukoo siniviivasta ranteella ja Jani Lajunen on ohjaamassa.

2. min: Atte Ohtamaa pääsee ensimmäisenä kokeilemaan maalivahti Ben Scrivensin päivän kuntoa. Tämä torjuu lämärin eteensä.

Klo 14.10: Kiekko on jäässä. Kotijoukkue Kanada pelaa tänään punaisissa ja Suomi valkoisissa paidoissa.

Klo 13.40: Leijonien kokoonpanossa on useampia muutoksia. Katso kentälliset tästä!

Klo 13.25: Alla MTV Sportin asiantuntijan Petteri Sihvosen näkemykset eilisestä Etelä-Korea-voitosta ja ennakko Kanada-otteluun.

Klo 13.23: Aloitellaan äänestyksellä. Kaataako Leijonat tänään Kanadan?

Klo 13.23: Tervetuloa liveseurantaan!